EN BEDRE MAMMA OG KJÆRESTE…

Det er rart med det, men nå som vi plutselig har hatt noen virkelig flotte vårdager her nede på sørlandet, så er det akkurat som om hele familien vår kryper ut av en slags vinterdvale. Vi har nemlig lagt merke til det de siste årene, at så fort våren kommer, så skjer det noe med samtlige familiemedlemmer. Livet smiler liksom på en helt annen måte når det samtidig lysner utenfor vinduene.

Vi har nemlig slitt med det at vi nærmest går inn i en slags vinterdvale rent mentalt, flere av oss. Ting går mye senere, og nedturene kommer mye tettere enn hva de gjør ellers i året. Men så fort solen kommer, så snur det også. Jeg føler at jeg for første gang på flere år endelig kan kalle meg en aktiv blogger igjen, og det i seg selv gjør at selvtilliten og selvfølelsen min stiger, og da tror jeg oppriktig at jeg både er en bedre mamma og kjæreste.

I år var vi ganske forberedt på at vi alle kanskje kom til å få litt nedturer så fort mørket begynte å melde sin ankomst i høst, men jeg følte helt ærlig at det tok ganske lang tid før det fikk ordentlig tak på oss i år, og nå er plutselig våren bare et døgn unna. Jeg har alltid tenkt at humør og årstid bare er tilfeldigheter, men nå begynner jeg å forstå at de for min egen del henger sammen. Så handler det vell bare om å bli enda flinkere til å takle den mørke tiden også.

Jeg tror dere som leser bloggen min nok også kan merke at jeg er inne i en god periode, for akkurat som at jeg er dårlig til å skjule når ting går nedover, så er jeg like dårlig til å skjule når ting går oppover. For helt ærlig, jeg har det ganske så bra for tiden! Og det føles utrolig godt å si! Jeg har det bra, og meg og Jan har det også veldig bra! Og det håper jeg du også har, og om ikke, så håper jeg du i det minste får en strålende siste dag i februar.

INNHOLD SOM ALDRI HAR BLITT NEVNT PÅ BLOGGEN

Reklame | Egen bok

Nå er jeg vel ferdig med første skikkelig bok-økt her hjemme, og må virkelig si at det er deilig å føle at vi er skikkelig i gang med dette bokprosjektet. Jeg har lenge hatt lyst på en ny bok, og jeg er så takknemlig som har muligheten til å gi ut enda en bok. Jeg kan vel allerede nå innrømme at min første bok var veldig «repetisjon» selvsagt med en mye mer forklarende og utfyllende versjon av historiene, men det var veldig mye jeg har snakket om på tv og blogg tidligere. 

Denne boken vi nå er i gang med blir mye mer unik. Det meste av Innholdet i boken vi nå er i gang med, er aldri blitt nevnt på bloggen. Og jeg føler på mange måter at denne boken for meg er nesten viktigere enn den første. Jeg vet at denne boken vil gjøre meg godt, samtidig som jeg forhåpentligvis på noen måter også kan hjelpe andre. Det blir virkelig en bok med ekte følelser!  

Noe som også jeg syns er veldig viktig med denne boken er å reise rundt for å signere den, og møte alle følgerne mine landet over når boken kommer. Jeg gjorde aldri dette med den første boken, og syns det er veldig trist. Litt om hvorfor kommer også frem i den nye boken, og det blir fint å kunne dele. Det er så mye mer som passer seg bedre å dele i en bok, enn på en blogg hvor alle kan dømme etter en overskrift og et blogginnlegg. I en bok blir man tvunget til å lese hele historien før man kan dømme, slenge dritt og ta opp mobilen for å kommentere. 

ÅRETS VERSTE MÅNED

Nå nærmer det seg for alvor slutten av februar, og jeg kan nesten ikke forstå hvor fort årets to måneder har gått. Det er helt rart hvordan tiden bare flyr avsted, og jeg føler nærmest at tiden går fortere og fortere for hvert eneste år. Egentlig er det noe jeg trives med. Jeg trives når dagene går litt radig unna, for det betyr som oftest at det skjer noe! Sånn sett har året startet helt strålende, men nå kommer årets første store test, nemlig mars.

For meg blir dette årets roligste måned, og på mange måter litt stille før stormen. Og jeg prøver å fortelle meg selv at jeg trenger den litt rolige måneden for å lade opp til alt som kommer fremover. Men likevel ser jeg på mars som årets verste måned. Jeg hater når det liksom ikke skjer så mye, samtidig som at jeg er fullt klar over at jeg må lære meg å like hverdagene.

Uansett, om mars går like fort som de to første månedene, så skal jeg nok overleve! Her hjemme avsluttes februar med karneval for de to minste, og det gir i alle fall god stemning! Så håper jeg vi kan dra med oss den stemningen inn i årets tredje måned. Ønsker alle en strålende tirsdag!

ENDELIG SKJER DET NOE IGJEN!

Reklame | Egen bok

For en utrolig deilig dag! Jeg syns det er så fantastisk å virkelig føle at jeg har gjort noe i løpet av en dag, og det har jeg virkelig i dag. Jeg har nemlig hatt min første seriøse intense bok-økt i dag! Jeg røpte jo i går at jeg nå kommer med en ny bok, og jeg har veldig lyst til å ta dere med på prosessen det er å lage boken. For min del så går det veldig i perioder, da jeg bor så langt unna Oslo, men når vi først jobber, så setter vi av noen intense dager. Veldig deilig å føle at jeg gjør noe igjen! Samtidig som jeg hadde en utrolig deilig ettermiddag med guttene i dag! Det er så deilig å kjenne at våren virkelig begynner å ta form! Håper alle sammen har hatt en herlig start på uken! 

TRE TING SOM GJØR HVERDAGEN MIN LETTERE

Jeg tror ikke jeg er alene om å ha vanskeligheter med å få dagene til å gå opp. Jeg har mye som skal bli gjort, samtidig som jeg alltid føler at det ikke finnes nok timer i døgnet til å være sammen med barna på ettermiddagen. For å få min hverdag med tre barn, husarbeid og jobb til å gå opp i opp så har jeg selvsagt litt å forholde meg til for å gjøre hverdagene litt lettere for meg selv. 

Jeg må jo likevel si at det ikke akkurat er mye tid som kan spares, men det viktigste av alt må uten tvil være noe jeg er fryktelig flink til: Nemlig å planlegge det aller meste. En hel uke om gangen (minst) må planlegges etter punkt og prikke. Når skal jeg jobbe, og når skal jeg gjøre husarbeid? Når skal jeg handle, og når skal jeg bare ta meg tid til å slappe av på sofaen? Jeg vil absolutt tro at selv med en 8-16 jobb, så vil det ha mye å si om man bare har en fast dag, eller setter av en liten time hver dag til for eksempel husarbeid. 

Det neste som uten tvil er lurt, er det å alltid ligge et skritt foran. Pakke barnehagebagger og skolesekken klar kvelden før. Det samme med laging av matpakker, og kanskje også viktigst, legge frem klær (til alle!). Her er vi fem stykker som er utrolig trøtte på morgenen, og da er det fint om vi alle sammen kan møtes på badet, og rundt spisebordet uten for mange spørsmål. For spørsmål og uenigheter er vanskelig å håndtere fra begges sider her hjemme om man er trøtte. «Hva vil du ha på nisten i morgen?» «Hva vil du ha til frokost?» og «hvilket tøy tenker du å gå med i morgen?» er ofte spørsmål kvelden før som lønner seg godt!

Det siste er uten tvil å ha rutiner. Jeg har fremdeles små barn, men selv de små klarer å forholde seg utrolig godt til rutiner. Det er deilig for hele familien å vite morgenrutinene før vi skal ut dørene. Og også veldig viktig: rutinene når vi kommer hjem fra skole og barnehage. Jeg opplever ofte at barna er veldig slitne etter en lang dag, og trenger minst mulig store omveltninger og overraskelser når de kommer hjem. Når kvelden kommer, er det tid for å jobbe, slappe av, og gjøre klar for neste dag igjen, og slik går nå dagene her hjemme hos familien Rasmussen.

JEG GIR UT BOK NR.2 I ÅR!!

Reklame | Egen bok

Når dette året startet så kunne jeg være så ærlig å si at jeg var bekymret for at dette skulle være et kjedelig år for oss. Nå som året er kommet godt i gang, så kan jeg se at det er veldig mye som skal skje for oss i månedene vi har foran oss. En ting som også er blitt virkelighet er en ny bok. Jeg har nå skrevet under kontrakt og starter for alvor prosessen med å skrive bok. Jeg ga ut Naken høsten 2017, og nå to år senere er det så deilig å kunne dele at en ny bok kommer ut! Boken min kommer ut til høsten, og blir et stort fokus for meg de neste månedene! 

MIN LØNN NÅ, BABY 2020 OG ER JEG RIK? +++

Hvordan er lønnen din nå? Lønnen min er mye lavere enn tidligere, da jeg for min egen del har ønsket å prøve å ha en «Normal» men god lønn. Dette valgte jeg å gjøre i fjor, samtidig som jeg har valgt å fortsette med dette i år. Mye av grunnen til dette har vært at jeg har hatt lyst til å se hvor mye penger jeg har hatt, og ikke minst fordi jeg har hatt mange utgifter i forhold til bryllup og annet, som har gjort det lurt for meg å leve med et vanlig budsjett. 

Ser du på deg selv som rik? Absolutt ikke! Jeg tror nok i hovedsak at vi har mindre enn det vi har. Dette tror jeg kommer av at vi har lagt livsstilen vår etter vår økonomi og det vil jo også si at vi ikke har så mye til «Overs» etter at alt av vanlige utgifter er betalt. Vi har selvsagt en høy bøfferkonto om det skulle oppstå noen uforutsette utgifter. Jeg kan på ingen måte si at vi har lite, samtidig som jeg heller ikke vil kalle oss rike. Vi lever stramt, men godt, om jeg kan si det sånn. 

Ville du anbefalt andre å droppe utdanningen for å satse på blogg? Nei, nei og nei! Aldri stopp en utdannelse. Jeg skulle ønske jeg aldri stoppet min, samtidig som det blir feil å tenke sånn. Jeg hadde vært stor blogger i over 2-3 år når jeg droppet ut av skolen på grunn av graviditet. Jeg stoppet aldri på grunn av bloggen, men det var en sikkerhet for meg da jeg gjorde det. Det er virkelig ingen garanti for å lykkes med en blogg, så en utdannelse er viktig uansett hva planen videre er! 

Kan du ikke snart få flere barn? (Du lager såååå fine barn) Tusen takk for det! Jeg må jo innrømme at om et år eller to så skal vi ikke se bort fra at vi går i gang igjen. Men akkurat nå så er barna enda veldig små, og det er fint å få William også på skolen før vi går i gang med neste. Vi har vært litt frem og tilbake på om vi ønsker flere, men har den siste tiden satt tankene på at vi ønsker et barn til. Nå har vi hatt Lucas som virkelig har tatt lillebror rollen på alvor, og vi føler enda han er babyen vår. Kanskje det blir en nykommer i familien i 2020, eller 2021! 

Hvorfor er du ikke på TV lengre? Etter at jeg trakk meg fra Skal Vi Danse i 2017, så stoppet det veldig opp for min del. Jeg slet skikkelig med meg selv psykisk det tidspunktet, og jeg har brukt lang tid på å bygge meg opp igjen. Og jeg tror kanskje det har tatt lengre tid nettopp på grunn av at jeg hele tiden er synlig på bloggen likevel. Jeg føler meg nå sterkere enn noen gang, og dere skal ikke se bort fra at jeg snart er å se på TV igjen. 

Hva hadde du gjort i livet dersom du ikke hadde barn? Godt spørsmål, det kommer jo helt ann på om jeg fremdeles hadde hatt bloggen eller ikke. Om jeg var den jeg var, bare uten barn så ville jeg ha reist veldig mye! Jeg elsker å reise, og føler på ingen måte at barna begrenser meg på det, men jeg føler at det å være mamma også krever at man har en plass barna kan kalle «hjemme». Hadde jeg ikke hatt bloggen eller barna så hadde jeg nok studert, og brukt mye tid på å venner. Egentlig som de fleste andre på min alder. 

ENDELIG FREDAG!

Nå er det endelig fredag igjen! Ferien er over for noen, mens noen andre starter vinterferien sin i dag. Michelle har vært hjemme med meg hele ferien, eller det vil si når hun ikke har vært ute på annet- Hun er nemlig en travel liten frøken. Nå skal det derfor bli godt å samle hele gjengen i helgen! Til mandag er Michelle tilbake på skolen igjen her, samtidig som jeg vet at Stavanger, og sikker mange flere starter ferien nå i dag! Jeg ønsker alle sammen en god ferie, og til de som er ferdig, en riktig god helg!

DETTE GJØR MEG FYSISK KVALM

Jeg syns det er så rart å se tilbake på hva som skulle skje, og hva som er realiteten nå. Vi hadde en plan, som ikke ble planen. For to år siden i dag så gikk Jan ned på kne, og jeg ga ham mitt første JA. Vi planla bryllup og veien videre. Vi hadde et stort ønske om hva vi ville ut av dagen, og hvordan vi ville få ting gjort. Jeg er så glad for at vi valgte å gifte oss likevel, selv om ikke alt gikk etter planen. 

Jeg har vel egentlig syns at det har vært utrolig deilig å ikke tenke så mye på bryllup. Og kan vel ærlig si at jeg er glad det er ferdig – og over. Jeg tror nok jeg hadde tenkt litt annerledes om jeg ikke hadde hatt barn, men å planlegge et bryllup tar så mye energi og fokus. Det tar så lang tid, uansett hvilket bryllup man har. Jeg er så glad for å ha funnet en mann i mitt liv, men jeg tror ikke et eneste sekund på at det at vi er gift gjør at vi kommer til å være sammen lengre enn hvis vi ikke hadde valgt å gifte oss. 

Om det oppstår problemer på veien, så er samfunnet blitt sånn at man kan gå fra hverandre etter man både har fått barn og giftet seg, uten at noen dømmer opp og ned på grunn av det. Jeg vil tro at om man gjør det slutt med noen i dag, så er det som regel en god grunn til det, og den grunnen hadde nok vært der uavhengig av om man er gift eller ikke. 

På mange måter skulle jeg ønske at vi ikke ble forlovet for to år siden. Og det er egentlig litt fælt og si når jeg nå sitter og er glad for å være gift. Men tanken på hvor mye penger vi har lagt kun i kjærligheten de siste årene gjør meg fysisk kvalm av å tenke på. Jeg elsker mannen min, og det er vel kun det jeg prøver å si: Jeg hadde jo elsket ham i dag uansett bryllup eller ikke! Jaja, nå er vi gift, og pengene er jo brukt, og vi skal heldigvis aldri tenke på bryllup igjen! 

FORDI DU FORTJENER DET!

Reklame | Sportamore

Er det en ting vi kan bli flinkere på, så er det nettopp det å unne seg noe fint av og til. Og når jeg skal kose meg med shopping, så er det to ting som gjelder. Det er noe fint til barna, og ikke minst noe fint til meg selv. Samtidig innrømmer jeg fint at det føles vesentlig bedre når man i tillegg vet at man gjør et ordentlig godt kjøp! Og akkurat det tenkte jeg å hjelpe deg med! Her er to fantastiske tilbud, både til mor og barn!

Hos Sportamore.no kan du akkurat nå shoppe alt til barn med 30% rabatt. Med rabattkode: KIDSFIRST får du nemlig 30% på alt av klær og sko til barna. Sportamore fører merker som Nike, Adidas, Bergans of Norway, Peak Performance og Viking. Du finner med andre ord alt du trenger til både barnehage og skole med 30% rabatt HER!

I tillegg er det jo fint å unne seg noe man ønsker selv også. Og da tenkte jeg å tipse om at du akkurat nå får 40% rabatt på absolutt alt fra Kari Traa hos Sportamore.no du bruker bare rabattkode: KARITRAA når du kommer til kassen! Det tilbudet finner du HER!