FAMILIEBILDE 2019 + AVREISE

God morgen! Nå er vi på vei ut dørene og på vei til flyplassen for å sette kursen hjemover igjen. Jeg merker jeg er en smule stresset i dag, og er egentlig ikke noe overrasket over det. Jeg har mye å holde styr på, og ikke minst mange som skal være klar og ha alt de måtte trenge på turen. Jeg er enormt stolt over alt jeg får til, men i dag tror jeg ikke jeg kjenner helt på det, før vi er vel hjemme i Søgne. Vi skal først fly til Gardemoen i rundt fire timer for så å kjøre fem timer i bil hjem. Så det kommer nok til å koke litt i toppen på meg i dag, og ikke fordi barna mine ikke er flinke på tur, men rett og slett alt stresset jeg føler på når vi flytter hele gjengen fra a til å. Det kommer nok til å gå som en drøm, og alt stresset kommer mest sannsynlig til å være helt forgjeves, men om jeg ikke tar helt feil, så er det noe som en hver mamma kan kjenne på i ny og ned. I går fikk vi knipset det årlige familiebilde på Kypros, og jeg må si jeg syns det ble like fint som alltid. Vi tar jo mange bilder der hele gjengen er med på en hver ferie, men det er et bilde fra turen som alltid er litt ekstra spesielt. Det er bilde hvor vi fra hvert år kan se hvor mye større barna er blitt på et år. Og ikke minst så er det veldig ekte. Det er nok derfor jeg elsker familiebilde tradisjonen vår! Ønsker alle sammen en nydelig tirsdag (og siste dag i april) videre!

VÅR SISTE DAG PÅ KYPROS I BILDER!

I dag har vi prøvd å avslutte oppholdet på en best mulig måte, og derfor latt barna velge litt selv hvordan de vil avslutte dette kapittelet fra Kypros. Det endte ikke overraskende med mange timer rundt bassenget, før vi tok turen inn til sentrum, for en siste middag ute. I løpet av de siste årene tror jeg sikkert vi har vært innom 40-50 forskjellige restauranter og spisestedet i denne byen, men  i dag var det ingen tvil om at girartallerkene til Hard Rock ble utslagsgivende. Haha. En deilig avslutning, og mange mette mager i alle fall. Etter det nærmest rullet vi ned til tivoliet, der vi fikk testet litt av hvert. Mange store smil ble det i alle fall til leggetid her. Håper alle har hatt en strålende start på uken!

MINNER FOR LIVET

Nå er oppholdet vårt over for denne gang, tenk det! Vi har vært her nede i en hel måned allerede. Tiden går så farlig fort, og jeg trodde vel helt ærlig at en måned borte, ville gå saktere enn en måned hjemme, men der tok jeg kraftig feil. Vi har hatt en helt fantastisk måned nede på Kypros både de første to ukene alene med Michelle, og de to siste ukene der gjengen var samlet. Nå har vi vår siste dag her nede på Kypros før flyet hjem igjen til Norge venter oss i morgen tidlig.

Jeg har virkelig hatt en mye bedre måned enn hva jeg så for meg på forhånd, til tross for at finværet kun kom den siste uken vår. Jeg har fått sett og opplevd mye, og jeg må si at jeg føler jeg har gitt barna mine minner for livet. Jeg skal pakke litt sammen her i dag, før jeg skal bli med gjengen ut til bassenget en siste gang. Jeg har de siste dagene brukt tiden borte fra bloggen, og prøvd å få solt meg og vært sammen med mine. Og gjett om jeg har blitt brun! Jeg har aldri blitt så brun på to dager før som jeg er nå, og jeg må si at det er deilig å kunne reise hjem igjen til Norge med litt farge på kroppen etter en hel måned borte!

Q&A – MINDRE LYST PÅ GRAVIDITET, DUBAI OG REDD FOR Å BLI GAMMEL?

Hva setter du mest pris på i hverdagen din nå? Jeg setter veldig stor pris på friheten jeg har. Friheten i å kunne være hvor jeg vil i verden, og ta med barna mine på nye eventyr. Jeg har nok i mange år kun tenkt negativt om det å jobbe hjemmefra, nettopp fordi jeg aldri har hatt en vanlig jobb. Nå som jeg har opplevd en vanlig jobb i form av at Jan plutselig har tider å forholde seg til, og fridager han må føre opp, så har jeg sett hvilke fantastisk frihet jeg har, og for første gang satt pris på den!
Er du redd for å bli gammel? Nei, heller tvert i mot! Jeg er vel en av de få personene som jager etter det å bli eldre. Jeg gleder meg til å være i 30-40 årene. Jeg aner ikke hvorfor, men jeg tror og håper at det er en tid i livet mitt hvor ting er veldig behagelig. For meg så er vel det kanskje mye fordi barna begynner å bli voksne også, og kanskje for første gang kan kjenne på følelsen av å være litt ung igjen. Med tanke på at det da er mange rundt som har småbarn, og ting de må forholde seg til.
Er sommeren annerledes på sørlandet, enn hva du er vant med fra tidligere? Ja, absolutt! Nå skal jeg innrømme at jeg aldri har vært i Norge en hel sommer gjennom hele mitt liv, men å være i Stavanger på sommeren, er likevel noe helt annet enn å være i Søgne. Jeg føler mer at jeg kan ta «ferie» på sørlandet, da det både er mer naturlig å være på stranda og bade i sjøen der hvor vi bor nå. Og ikke minst dra ut i båten med svigermor og svigerfar en varm sommerdag, er blitt en herlig sommertradisjon!
Dere reiser rett videre til Dubai? Er ikke det litt i overkant mye ferie? Nå pleier jeg ikke reise så tett opp mot hverandre som vi nå skal. Det er også den eneste ferien vi skal ha i år. Vi skal nemlig prøve oss for første gang å være i Norge gjennom hele sommeren. Så det var egentlig litt tilfeldig at det ble satt opp alt på en gang. Jeg måtte nemlig ta hensyn til noe jobb som mulig kom i veien, men som viste seg å ikke bli noe av. Og det jeg har er jo ikke akkurat ferie, jeg jobber minst like mye som vanlig 🙂
Hvordan har det vært å reise med barn over så lang tid? Jeg trives alltid godt med å reise med barna, uansett hvor korte og lange reisene er. Jeg har reist med barna fra de var bittesmå, og Michelle sin første ferie var hun kun 2 uker gammel, og siden den gang så har vi reist masse! Jeg elsker å reise, og syns det er behagelig å reise på tur med barna. De er jo veldig vant til det, og jeg er alltid imponert over hvor flinke de er både i bil og fly.
Hvordan går det med uteprosjektet deres? Etter Jan og guttene kom ned til Kypros de også, så har det ikke skjedd noe på hjemmebane naturlignok. De fikk faktisk laget en terrasse mens jeg var her, og den gleder jeg meg veldig til å se når vi kommer hjem, men annet enn det så begynner nok hagen og uteprosjektet for fullt først når vi er hjemme fra Dubai i midten av mai. Det gleder jeg meg veldig til å gå i gang med!
Gjør all reisingen at du får mindre lyst på enda en graviditet/nyfødt? Jeg tror nok at det har en stor betydning når det kommer til babyønskene mine. Jeg tror også jeg flere ganger bruker ferier til å få meg selv til å tenke at jeg ikke ønsker flere barn, for på tur med barn så er jeg så fornøyd med barnas nåværende alder, og fakta er at de begynner å bli større. Men jeg er jo en person som mest sannsynlig aldri kommer til å føle meg ferdig med barn noen gang. Innerst inne.

DEN BESTE STARTEN PÅ HELGEN!

Denne dagen har virkelig vært fantastisk fra start til slutt. Etter en superfin dag med bassenget tok vi turen inn til Napa for å spise en god middag på en koselig liten gresk restaurant. Veldig koselig plass! Vi har hatt besøk av pappa i dag, og siden vi har så stor plass her i det nye huset skal han sove her, og være noen dager sammen med oss før vi reiser hjem. Det er jo faktisk ikke så mange kvelder igjen her nede før vi skal hjemover. Vi har rigget oss klar for kvelden med mye kos, og en serie som vi følger med på. Deilig avslutting på dagen, og jeg må virkelig si vi har fått den beste starten på helgen vår! Ønsker alle sammen en nydelig helg videre!

ET UVANLIG DYPT INNLEGG

Reklame | egen bok

Vi startet dagen med behagelig temperaturer ute! Etter frokost ute, lekte alle sammen gjemmeleken ute. Det er ingenting som er gøyere enn å leke gjemmeleken på en ny plass. Virkelig en herlig start på dagen. Nå har vi rigget oss rundt bassenget, og her har vi tenkt å holde oss i noen timer. Jeg fikk til og med noen minutter på solsengen i sta, mens barna lekte fint, og det er vel først når jeg legger merke til øyeblikk som det, jeg må minne meg på hvor fort barna blir store. Det er den første ferien hvor vi kan slappe helt av, uten å «løpe etter» noen av barna. Jeg må nyte det, for før jeg vet ordet av det er det andre bekymringer som vil henge over oss. Akkurat nå er det deilig å være mamma. De to eldste leker sammen, krangler, er selvstendige, og kan ta i mot beskjeder.
Mens minste mann er mer selvstendig tidlig, nettopp fordi han har eldre søsken som alltid holder et øye med ham. Uten at de passer på ham, men når man er minst i en søskenflokk så har man alltid noen ekstra øyne rundt. Og det merker jeg nok for fult nå, plutselig. Det er deilig, og for meg viser det bare hvilken fantastisk fin omsorg barna har for hverandre, selv hvor uenige de kan være om andre ting. De bryr seg, og det gjør meg stolt. Jeg føler med det at jeg har mestret noe viktig i oppdragelsen deres.
Jeg har rigget meg ute på solsengen med pcen, og føler vel for første gang at jeg ikke har dårlig samvittighet for å være på jobb. Jeg føler dette også er noe som kommer fordi jeg opplever at de blir eldre, og forstår mer. Jeg føler mer at det er viktig å vise at jeg faktisk gjør noe, og ikke at man kan få det man peker på uten å jobbe noe for det. De ser meg jo som regel aldri «på  jobb» og når de løper rundt i et fantastisk hus vi leier for en ferie, så vil jeg de skal vite at jeg ikke bare slapper av. Jeg pleier som regel å gå opp på rommet, eller vekk fra barna så fort jeg har noe jeg må gjøre. Enten det er møte på skype/telefon, eller om det er blogginnlegg som må skrives.
Jeg tar meg for første gang i å tenke at det tert i mot kanskje er bra for dem at jeg jobber mens de ser meg, og løper rundt å holder på med sitt. Jeg vet ikke. Jeg kjenner ingen andre som har barn på mine barn sin alder med mitt yrke, så på mange måter er det jo ingen fasit på det. Men i mammarollen så langt så føler jeg selv at jeg har gjort mye riktig basert på hva jeg selv føler og tenker er riktig, og da må jeg nesten bare gjøre det samme når det kommer til dette. Akkurat nå ser jeg bort på Jan som sitter med Michelle ved bassengkanten, og jeg må si at det ikke akkurat ser ut som hun plages av hvor jeg er, eller hva jeg gjør.
Jeg har også fått jobbet en god del med min kommende bok her nede, og har derfor lest en del fra NAKEN boken jeg ga ut i 2017 mens jeg har vært her nede. Jeg skriver veldig mye selv i boken min som kommer til høsten, og deler veldig mye vanskelig som jeg aldri har tatt opp på bloggen. Det er ingen tvil om at den første boken gikk inn på meg å dele. Og jeg kan vel innrømme at den kommende boken er både sterkere, og vanskeligere for meg. Men likevel så bruker jeg det vanskelige til å styrke meg i dag, på en annen måte enn tidligere.
Det er uvanlig meg å sitte å snakke så dypt som dette tidlig på morgenen, men jeg hadde plutselig mange tanker. De dypeste innleggene mine pleier jeg å skrive på kveldene, og kanskje nettopp fordi jeg har følt at det må være sånn. Når jeg lå på solsengen i dag, så tok jeg meg selv i tenke hvor lykkelig jeg er akkurat nå. Livet er akkurat som jeg skulle ønske, og da er det viktig å ta vare på det, fortelle det til de rundt som faktisk er med på å gjøre livet så bra! Jeg er så glad og takknemlig, og jeg prøver å holde fast på det! Ønsker alle sammen en nydelig fredag og god helg når den tid kommer!

BILDER AV DET NYE HUSET VÅRT!

Vi har endelig kommet oss inn i nytt hus! Utrolig nok så føles det helt fantastisk å flytte på seg igjen. Vi har vært lenge i det andre huset nå, og det å kunne få litt andre plasser å være på er deilig. Vi har et stort uteområde her som barna allerede elsker å leke og løpe rundt. Deilig og barnevennlig, samtidig som dette også er et virkelig flott hus. Etter en dag med mye frem og tilbake i flyttingen og mye sand på kroppen etter dagen på stranda, har vi valgt å være her på huset med bassenget i morgen. Det blir nok årets første bad for min del! Vi nyter endelig det fine været her på Kypros! Håper alle har hatt en superfin torsdag!

NÅ BYTTER VI HUS!

Jeg mener på at jeg har nevnt det tidligere, men i dag skjer det altså! Vi bytter hus her nede på Kypros for de siste fem dagene våre av oppholdet. I dag er med andre ord en stor pakkedag! Jeg må innrømme at jeg pakket og ryddet det aller meste i går, men siste rest er nå tatt, og vi er klar for å bytte hus veldig snart. Jan skal ta med barna på stranda 100 meter fra her, mens jeg flytter alle tingene inn i det nye huset. Før jeg også skal ta turen ned for å være på stranda med de andre. Det blir utrolig deilig. Vår første dag på standa etter å ha vært her over tre uker.

Jeg skal vise dere det andre huset så snart vi er kommet i hus. Det er et veldig fint hus det også, men jeg må innrømme at det vi har bodd i nå syns jeg har vært det fineste. Jeg tror nok likevel at vi vil kunne bruke det andre huset mer, da det er mye mindre vind der som gjør det mye varmere, i tillegg til at gradestokken også har gått opp noen grader. Det huset vi har bodd i har kun hatt tre soverom, og det vi nå skal inn i har hele fem soverom. Så når alle kan sove på hvert sitt rom, så kan jeg jo håpe på å sove litt lengre om morgenen enn vi har gjort denne uken.
Jeg skal virkelig ikke klage, jeg elsker å være på tur med gjengen, og nå som det også føles ut som den ferien vi hadde håpet på så må den bare nytes. Vi har kun fem dager igjen her nede, og det vil altså si at vi må gjøre alt vi skulle ønske vi hadde fått gjort denne måneden, men som ikke har vært mulig på grunn av været. Jeg har en hel ting jeg ønsker å fylle de neste dagene med, og jeg gleder meg! Jeg tror dette blir vår siste Kypros-tur i år, og det må jeg innrømme føles litt rart, ettersom vi alltid pleier å reise ned her i juli også!

KJÆRESTETID I BOBLEBADET!

Vi har hatt en fantastisk fin dag her på Kypros i dag! Vi startet dagen med å være litt rundt bassenget, og endelig kan vi begynne å skryte av været. Det har nemlig vært helt fantastisk i dag. Vi tok en gåtur inn til Napa for å spise en tidlig middag, lekte på lekeplass å hadde oss en is. Vi var i Napa noen timer, og klarte derfor å ha nok energi til å faktisk ta gåturen hjem igjen også. Veldig deilig dag ute for både store og små. Nå har vi akkurat hatt oss et deilig bad på taket, før vi faktisk skal se en fotballkamp (det er ikke ofte!) Vi hadde oss en litt lengre koselig kveld på taket i gårkveld, bare Jan og meg, og jeg må si jeg virkelig setter pris på litt alenetid. Det er så utrolig viktig for å ikke bare føle oss som foreldre som samarbeider for å fullføre dagene, men faktisk som et par også! Håper alle har hatt en superfin dag!

JEG SVARER PÅ GRAVID-RYKTENE, MINE FORHOLD TIL ALKOHOL +++

Merker du at barna blir eldre på tur? Hva er de største forskjellene?Ja, uten tvil så merkes det at barna mine blir eldre. Minsten fyller tre år rett over sommeren, og det er en stor forskjell. Det er vel i hovedsak alderen på minsten som utgjør den største forskjellen i form av vognbruk, flaske og annen mat som alle babyer trenger. Jeg føler vi har gått fra å ha en baby og to små, til å ha tre barn som alle tre begynner å bli eldre. For oss så er vel kanskje den største forskjellen når vi er med bassenget og på restaurant.
Hva har vært høydepunktet på turen til nå?Jeg må jo si at det største høydepunktet for min del var når guttene kom ned. Vi har opplevd veldig mye på denne turen, og har gjort utrolig mye gøy, men ingenting kan måle seg med det å holde rundt guttene mine igjen.
Skal ikke dere reise av sted igjen ganske med en gang dere er hjemme fra Kypros?Jo, etter vi har vært hjemme i fem dager, så skal vi reise til Dubai. Så vi skal egentlig bare hjem for å pakke om på kofferten, og så reise igjen. Til Dubai så reiser vi faktisk bare med de to eldste.
Hvordan går det med deg og Jan for tiden, du var jo åpen om at dere hadde deres opp- og nedturer?Jeg tror alle forhold har oppturer og nedturer når man er kommet et stykke inn i forholdet. Og kanskje ekstra mange etter flere år med barn. Det er noe man ikke kommer foruten. Jeg tror faktisk det å ha oppturer og nedturer kan styrke forholdet. Akkurat nå har vi det veldig fint sammen, og krangler mindre enn vi gjorde for en stund tilbake. Men som sagt, det at vi er uenige i ting, og krangler, betyr ikke at vi planlegger å gå fra hverandre akkurat.
Drikker du på ferien? Du skrev du hadde “bobler i glasset» i et innlegg?Jeg har vært veldig tydelig på hvor sterkt jeg er i mot det å drikke foran barna, eller i det hele tatt i samme hus som barna. Jeg føler fremdeles jeg må ha barnevakt om jeg skal ha meg et glass, men så lenge jeg er edru og kan kjøre om det oppstår noe, så er det ingenting i veien for at Jan kan ta seg et glass vin når barna er i seng. Jeg vet jeg er i overkant hysterisk når det kommer til alkohol og barn, men jeg føler vel at det er bedre enn å være for lite oppmerksom på det. Jeg ønsker at barna mine skal ha sett minst mulig ølflasker og vinflasker både på bordet og i kjøleskapet mens de vokser opp. Jeg har likevel forståelse for at det er andre som ikke er like hysterisk som meg, og fremdeles gir barna en fantastisk barndom, uten skrekk mot alkohol. Så mine bobler i glasset er nok egentlig mest til pynt..
Er du gravid, ser du har lagt på deg litt på bildene?Jeg har fått flere spørsmål de siste ukene om jeg er gravid, både fordi det har sett sånn ut på bilder, og fordi de har hørt noe. Jeg er ikke gravid, men ja, jeg har lagt på meg en del. Og når jeg har vært gravid tre ganger tidligere og legger på meg, så kan det se ut som en liten i magen av og til, haha. Men jeg føler meg sunn, og legger på meg når jeg har det bra. Og vekten min er ikke noe jeg ønsker å skjule fra dere på bloggen. Ingen baby på vei her, bare mye latter og god mat!
Jeg føler bloggen din er ganske mye mer “positivt ladet” for tiden, er det noe du er bevisst på?Jeg føler dette spørsmålet går litt igjen i det over her. Jeg er ikke bevisst på hvordan jeg blogger, men jeg har det generelt veldig bra om dagen. Og bloggen min vil alltid være preget av hvordan jeg har det. Jeg er en person som er veldig lett å lese, samtidig som jeg også skriver om mine oppturer og nedturer som kommer i perioder. Nå har jeg over lengre tid hatt det veldig bra, og da er det umulig å ikke se det, og kanskje viktigst av alt tro på det!