TAKK FOR FIRE FLOTTE ÅR!

Fra og med i dag, så er vi ikke lengre eiere av det grå huset. Det føles noe trist, for for det meste føles det kun godt. Vi har opplevd en hel del de årene vi har fått her, og jeg er glad for at vi ikke skal flytte så langt på oss. Vi har bodd i huset fra jeg gikk gravid med Lucas for fire år siden, og for mange så er fire år i ett hus ikke så lenge, men for meg føles det som en stor del av livet. Faktisk hele hundre prosent av mitt voksne liv har jeg bodd her, og barna har selvsagt en stor tilknytning til huset og naboer. 

Jeg merker for første gang at barna har mange tanker rundt det å skulle flytte bort fra noe. De har tidligere hatt tanker om hvor vi skulle, men aldri nevnt så mye om hva vi har reist i fra, før nå. Det er tydelig at dette har vært et godt og trygt hjem for dem, som de har skapt mange av sine minner i. Jeg håper derfor at de kan ta med seg det gode vi har fra huset vårt, og at det nye huset fyller det tomrommet det gir å ikke lengre ha «grå hus» som vårt hjem. Jeg både tror og håper at dette vil gå fint for både store og små.

Vi gir fra oss nøklene til huset i dag, og starter vår første helg borte hjemmefra. Planen er å ha en rolig helg ettersom uken har gått i ett, men planen for helgene fremover er å finne på litt mer ting, og ikke minst også få unnagjort ting som skal ordnes i forhold til nytt hus. Vi må blant annet sette oss ned en lørdag for å tegne nytt kjøkken! Det er virkelig en tid hvor det skjer mye for oss, og jeg kjenner at jeg gleder meg veldig til alt som skal skje fremover, og gleder meg til å ta dere med på reisen vår. Ønsker alle sammen en nydelig start på fredagen og en god helg! 

VI HAR OFFISIELT FLYTTET UT!

Vi har hatt vår aller siste natt i det grå huset som har vært vårt hjem de siste årene. Det trygge store grå huset, skal plutselig kun huskes med minner og opplevelser for både store og små. Vi flyttet på tirsdag offisielt ut av huset, noen dager før planlagt. Grunnen til dette er fordi vi har pakket ut det aller meste, og det var helt klart for utvask. Det har jeg brukt de siste dagene på, og derfor så ble det  naturlig å flytte på oss. Det var utrolig rart å legge barna for siste gang, men jeg har store forventninger om at veien videre for oss er så fin at jeg har ingen negative tanker om å skulle bort akkurat nå. 

På mange måter føler jeg alt nå at en helt ny start er i gang for oss, samtidig som det selvsagt er en lang mellomfase vi nå skal gjennom før vi kommer inn i nybygget hus. Jeg er sliten i muskler jeg ikke visste jeg hadde, etter all vaskingen i går, og er klar for enda en dag med mye vasking i dag. Som det ikke var nok å være støl i alle muskler, så klarte jeg faktisk å falle ned fra en stol midt i vaskingen, så jeg verker både her og der. Jeg kjenner jeg gleder meg til å legge dette kapitelet bak meg, og til å låse dørene for aller siste gang i ettermiddag! 

JEG HAR SOLGT BILEN MIN + KJØPT NY BIL!!

Ting skjer fort i svingene her, og endelig er bilen min solgt! Den blir hentet i kveld, og vi har derfor kjøpt en ny bil som skal hentes i ettermiddag! Det er vel ikke helt sant at det har gått så fort, vi har nemlig planlagt salg av bilen min i flere måneder, og endelig blitt enig om pris. Jeg synes det er så deilig å få det ut av verden, og jeg er veldig glad for vi endelig har kommet frem til hvilken bil vi ønsker å ha videre. Etter innlegget mitt i går, så er det ingen tvil om at flere av dere er enig med valget jeg nå har landet på i forhold til valg av bil. Og det skal bli så gøy å hente hjem en ny bil! 

Det er jo litt rart å gå fra det som var drømmebilen når jeg vokste opp, til å bli totalt a4 familie med bil til under 200 000,- som store deler av Norges befolkning har. Noe sårt føles det selvsagt, men jeg blir å merke det veldig på økonomien fremover, og ikke minst som jeg også nevnte i går, så er det ingen tvil om det selvsagt også vil lønne seg for barna mine på lang sikt. Jeg ønsker å være en mamma som kan strekke til økonomisk når barna mine trenger det, og jeg ønsker også at selv om de har mange søsken at det skal kunne være en god del til hvert og enkelt av de å arve når den dagen kommer. 

Det er ekstremt dyrt å ha barn, jo flere jo dyrere. Det merker jeg virkelig, og med årene så blir det ikke akkurat billigere. Jeg er lært opp til å være utrolig gavmild, og dele med andre når man selv har. Det føler jeg virkelig er en av mine beste egenskaper, og når det kommer til penger, så er jeg vel alt annet enn grisk. Jeg har alltid vært veldig gavmild, og det er noe med min personlighet som ønsker å gi videre det jeg har fått til med barna mine. Jeg vil heller ta hele familien på en ekstra ferie i året, for å skape minner, enn å hive det bort på en bil. 

Det er nok mange som synes det er rart at jeg bruker penger på ferie, som ikke varer, men for meg er minnene som skapes på reisene noe som varer livet ut. Jeg tror nok alle har sine tanker når det kommer til bruk av penger, og det er helt lov. Men hvordan jeg bruker mine, er ene og alene mitt valg. En viktig ting når vi nå trapper ned så mye av utgiftene økonomisk, er jo å ikke glemme at jeg også skal leve. Jeg er kun 23 år, og de fleste på min alder har kun selv selv å tenke på. Min måte å bruke penger på meg selv og leve, er å ta med familien min på reiser og opplevelser.

STOR FLYTTEUKE FORAN OSS!

Jeg har en utrolig stor og spennende uke foran meg. Jeg tror også at det er den travleste uken jeg vil få gjennom hele 2020. Vi flytter ut av et hus, og inn der vi skal oppholde oss i mellomtiden før vi skal inn i nytt hus. Jeg synes at det på en måte er deilig å bli ferdig med et hus, men samtidig har lang tid igjen på å glede oss til det nye huset. Ta avgjørelser og valg i ro og fred, og kunne kose oss med hele byggeprosessen. Denne uken derimot, handler mye om pakking og ikke minst vasking. Jeg får heldigvis god hjelp, for det er mye å skulle flytte ut en familie på fem helt alene. 

Jeg har fått flere spørsmål angående at jeg så ofte forteller at jeg har guttene hjemme på dagtid, for i en uke som denne blir det fort en ekstra ansvar enn hva jeg hadde trengt på dagtid. Jeg skulle selvsagt ønske at guttene gikk i barnehage, men det gjør de altså ikke. Jeg har de derfor sammen med meg hver eneste dag, og har hatt det de siste månedene. De startet i ny barnehage etter sommeren for at eldste skulle ha noen i barnehagen som skulle starte sammen med han på skolen til høsten. Og det var den eneste grunnen til at vi valgte å flytte på guttene. Det ble ikke som vi hadde håpet, og derfor tok vi guttene ut av barnehagen. 

Jeg skylder ingen noen forklaring på akkurat det tema, men likevel så blir det unaturlig å styre unna et tema som påvirker mine dager så mye som det faktisk gjør. Jeg håper fortsatt at de kommer seg inn i den gamle barnehagen igjen, men nå som vi også har kommet inn i en ny kommune, så er det ikke like lett å gjøre noe med. Guttene er derfor hjemme på ubestemt tid, men jeg synes bare det er koselig, og elsker å finne på ting med dem på dagtid. Jeg strekker ikke til på alle områder akkurat nå, men til neste uke så er vi i gang igjen med det som er vår hverdag akkurat nå. Ønsker alle sammen en fin start på uken!

PENGEPRESS, SMARTE ØKONOMISKE VALG, OG ØNSKE OM Å BLI GJELDSFRI!

Det er en ting med denne flyttingen som jeg har valgt å ikke snakke så veldig mye om. Jeg har vært tydelig på en helt ny hverdag fra og med overtakelse av nytt hus, men har ikke helt fortalt dere detaljene rundt de største forandringene med hverdagen vi har i møte. Jeg har i flere år nå har store utgifter når det kommer til bolig. Jeg har tatt mange riktig valg, som har føltes litt håpløst i prosessen, men som endelig snart skal vise meg hva det hele faktisk var verdt når det sto på. 

Sannheten er nemlig at når økonomien er på topp, så former man også utgiftene der etter. Jeg har brukt mye av min inntekt de siste fem årene på å betale ned lån på bolig, og har aldri følt at jeg har mye penger. Nettopp fordi de har forsvunnet med en gang fra mine egne kontoer. Mye av det jeg gleder oss til med nytt hus, er nettopp det å slippe «pengepresset» jeg har hatt på mine skuldre i alle år. Jeg vil ha en normal lønn, med normale utgifter, og unne meg de tingene jeg tenker er smart, eller rett og slett noe jeg bare har lyst på. 

Selv om min lønn har vært høy så lenge jeg kan huske, så gir jeg meg selv en mulighet nå til å slutte, om jeg føler for det, eller om det skulle vise seg at helsen min plutselig ikke strekker til lengre. Jeg vil ta sunne økonomiske valg som kommer barna mine til gode den dagen de overtar det som er igjen etter meg. Vi skal dramatisk ned i utgifter dette halvåret, og jeg har begynt å tenke langsiktig. Planen er selvsagt ikke å slutte nå, men å rett og slett kunne kjenne litt på hva jeg har klart på alle disse årene. 

Vi har lenge også prøvd å planlegge tiden fremover, med tanke på et nytt barn, og derfor ser vi oss nødt til å finne en ny bil. Jeg har også her vært i tvil mellom fornuft og ønsker. For selv om jeg har råd til noe, vil det ikke alltid si at det er økonomisk smart for det om. Og mine ønsker er skyhøye, ettersom at jeg dessverre er vant med å kunne kjøpe nesten hva jeg ønsker. Det er ingen tvil om at jeg ønsker meg en familiebil som bikker over 1 000 000 kroner. Men sannheten er at jeg ville fått vondt i magen av å bruke så mye penger på en ny bil. 

Jeg har allerede brukt mye penger på drømmebilen min for to år siden, og de pengene ser jeg aldri igjen. Jeg får jo minimalt tilbake for bilen nå som den skal selges. Og det er vel nettopp det som har fått meg til å innse hvor dumt det er å kaste ut pengene på en fin bil, når jeg kan få alt jeg trenger i en bil til under 200 000 kr. Og jeg vet ikke hvor all denne fornuften plutselig kommer fra, men jeg ser endelig lys i tunnelen og ser at jeg har en mulighet om å klare å være totalt gjeldsfri med både hus og bil innen jeg er 25 år gammel. Og det vil aldri gjøre barna mine godt i fremtiden at jeg bruker penger på en kul bil nå. Det som betyr noe er at de er godt sikret i bilen de sitter i ikke hvor mange penger bilen koster.

TO UKER TIL UTFLYTTING! + KANSKJE DET BLIR KJØP NY BIL I HELGEN!

Jeg har plutselig vært litt fraværende fra bloggen igjen. Jeg har barna hjemme på dagtid, i tillegg til å flytte ut av et hus, og selge et annet, samt jobbe fulltid. Da må dagene prioriteres etter hvilke muligheter jeg sitter med, og det er for lite timer i døgnet for meg om dagen. Det er kun to uker til vi skal være ut av hus, og jeg gleder meg virkelig til å være helt ferdig her, samtidig så skjer det så utrolig mye annet samtidig, og noen tilbakefall har det vært. Spesielt med tanke på huset som skal selges i Stavanger. Plutselig kan dette ta lengre tid å få ut på markedet enn først planlagt. 

Jeg er en kontrollfreak uten like, og om ting ikke går helt etter planen eller hva som jeg så for meg, så raser det sammen for meg. Nå har ikke dette tatt knekken på meg, men det kan fort bli en mye mer krevende jobb vi har i møte enn hva jeg har å komme med. Huset står helt klart, jeg er superklar til å bli kvitt det, og det er kun en ting som hindrer alt i å gå på skinner akkurat nå. Jeg føler det er veldig urettferdig og dessverre, så klarer jeg ikke finne noen forståelse i den situasjonen jeg nå sitter i.. 

Her hjemme går alt som det skal, huset er så klart det går ann å være to uker før flytting, og hele gjengen er klar for å flytte inn hos familie denne tiden vi har før vi skal inn i nybygget hus. Vi har sett mer på bil den siste uken, og det ser faktisk ut som om det blir ny bil på oss denne helgen. Det hadde også vært en stor byrde ut av min verden. Vi har nemlig et stort behov for å få oss en syvseter, og jeg har landet på bilen som nå peker seg ut, den skal vi se i løpet av helgen! Ønsker alle sammen en nydelig helg! 

MINE FØRSTE INNKJØP TIL DET NYE HUSET!

Reklame | Royal Design

Jeg har virkelig dratt nytte av januarsalget, og har faktisk bestilt noen møbler til nytt hus! Noen ting har lengre leveringstid enn annet, og en av det som brukes lengst tid på er sofa. Vi har et ønske om å være «helt i hus» den dagen vi overtar nytt hus, og derfor må også alt av møbler være på vei i god tid før vi får nøkkelen. Vi har derfor allerede bestilt helt ny sofa og nytt sofabord!! Vi har også flere andre ting som skal bestilles i disse dager, og det er vel kanskje nettopp dette jeg har gledet meg til med å bygge hus, og flytte. Jeg elsker å møblere og dekorere hus, og spesielt mitt eget! Jeg har faktisk gått til innkjøp av helt ny kjøkkenmaskin også, som jeg har pakket ned og ikke skal åpne før vi er i nytt hus! Den finner du HER!

Dette er egentlig en prosess som jeg har gledet meg enormt til. Jeg er et ordensmenneske når det kommer til rydding, vasking og system. Jeg har derfor pakket ned alt vi trenger videre i systematiske esker og beholdere, i tillegg til at jeg har solgt unna en god del ting som ikke blir med videre. Og når det kommer til innkjøp har jeg som sagt allerede bestilt masser. En av de plassene jeg har funnet mest er hos RoyalDesign.no som hele tiden har knallgode kampanjer, og utrolig mye fint! Har du ikke handlet der tidligere, anbefaler jeg å sjekke ut kampanjene deres HER!

JEG ER IKKE LENGRE REDD FOR Å VÆRE ALENE

Det er mye jeg savner med gamle dager, og det er nok minst like mye jeg ikke savner. Etter å ha vært sammen med Jan i såpass mange år nå, så virker det fjernt å tenke på at jeg i mange år var alenemamma. Samtidig føles det ikke lenge siden det bare var meg og Michelle. Det er kanskje rart å si, og tro meg når jeg ikke mener noe vondt med det, men det er faktisk ting å savne med den tiden også.

Det kan være deilig å være alene om avgjørelser i forhold til oppdragelse og innhold for dagene, ukene og månedene. Samtidig er det såå fantastisk å ha noen å dele nettopp disse tingene med. Jeg er så takknemlig og glad for at vi er en fulltallig familie med to voksne i hverdagen. Men nå som jeg har hatt guttene på dagtid en stund, så merker jeg at det også har noen positive sider for min del som mamma. Jeg kommer enda tettere på de, og de får ikke minst et enda sterkere bånd til meg. Det er jeg glad for. Samtidig som at de jubler og løper i armene på pappa når han kommer hjem fra jobb.

Samtidig trives jeg ganske godt med den “alenemamma” tiden på dagtid. Jeg tror det gjør både meg og guttene godt.  Og selv om jeg lenge har fryktet tanken på å være alenemamma noen gang igjen, kan jeg nå si at jeg ikke er redd for å være alene. Helt ærlig føler jeg at jeg er på et ganske bra sted i livet akkurat nå. Med masse spennende ting som skjer, og masse spennende nyheter jeg gleder meg til å dele og vise dere utover i 2020. Jeg tror virkelig dette kan bli et ordentlig bra år! Bank i bordet..

DE FØRSTE FLYTTEEKSENE ER UTE AV HUS!

Flyttingen er for alvor i gang, og nå er det første flyttelasset kjørt bort. Det føles rart og godt på samme tid, og selv om det føles som om vi skal ut om få dager, så er det likevel litt uvirkelig at vi nå har våre siste uker i barnas barndomshjem. Jeg teller ned dager til flytting, gleder meg, og kjenner meg lettet, mens jeg mer og mer kjenner på hvor fint vi har hatt det her i det grå huset. Om 18 dager, så lukker vi dørene og skal aldri inn igjen. Å aldri mer skulle tilbake kommer så overraskende, for fokuset på å skulle videre har tatt all plassen.

Jeg er overrasket over hvor lett det har vært å pakke alt ned, men jeg sitter med en liten følelsen om at savnet eller det vanskelige med å flytte, først kommer når vi ikke har det mer. Det er jo ofte sånn når det kommer til det han har. Man vet ikke helt hva man har før vi ikke har det mer. Jeg har aldri brydd meg om utsikten eller å være så nært vannet, men det er nok først når vi flytter bort fra det igjen, at jeg kommer til å kjenne på at jeg faktisk likte å plasseringen på dette huset. For huset som bygges er nemlig et godt stykke unna vannskanten.

Nå som en ny uke er i gang, så blir flyttingen bare mer og mer en del av hverdagen her hjemme, og forhåpentligvis så blir det er fin overgang når flyttedagen kommer. Vi skal jo rett fra en overtakelse til en annen i slutten av måneden, og når vi er ferdig her, så begynner en prosess i Stavanger med å selge huset mitt der også. Det er derfor en lengre prosess enn bare det de neste 18 dagene, men jeg kjenner ikke på noe stress. Og det overrasker meg. Det er akkurat som om det gjør meg godt å «Bli» kvitt ansvar, for det er jo akkurat det jeg egentlig gjør gjennom hele denne prosessen med hus, flytting og salg.

NÅ BLIR DET BRYLLUP I 2020!

Reklame | NA-KD

Jeg hadde egentlig tenkt å vente en god stund med å fortelle dere dette, men siden jeg 2020 er et ekstra spesielt år, og planleggingen av bryllupsreisen vår allerede er godt i gang, må jeg nesten fortelle hva som skjer til sommeren allerede! Vi er invitert i bryllup på Kypros til sommeren, og jeg gleder meg til å kle små og stor opp i fint tøy for å feire kjærligheten! Sist bryllup jeg var i, var jo mitt eget, og selv om det nesten er to år siden til sommeren, elsker jeg å tenke på bryllup og store feiringer. 

Jeg kjenner meg en smule misunnelig, for jeg synes det høres så perfekt ut å skulle gifte seg i 2020. Jeg er jo ekstremt opptatt at runde eller fine datoer, og hadde jeg bare vært litt mer tålmodig selv, så hadde vi nok valgt en flottere dato. Jeg unner virkelig alle med bryllup dette året, en flott bryllupsdato med et år som er lett å huske i lang tid fremover.  Jeg tror det er en drøm for mange å gifte seg i 2020, og kanskje flere av mine følgere kjenner noen som skal gifte seg dette året? 

Jeg har derfor satt sammen alle mine favoritter til årets store bryllups år. Med mange tips til både deg som brud og gjest i bryllup dette året. Den perfekte kjolen i et bryllup kan være vanskelig å finne. Man skal være ekstra fin, samtidig som man ikke skal stjele oppmerksomheten fra bruden med valg av tøy. Med det perfekte antrekket i bryllups, skal man også tenke på temperatur og komfort, samt at det passer når den store dagen kommer. Jeg tror virkelig at mitt kjole valg for bryllupet vi skal i til sommeren, har landet på DENNE!