FØRSTE FEIRING I NYTT HUS!

Som jeg så vidt nevnte i går så skal vi feire Michelle sin bursdag til helgen. Det blir den aller første feiringen i nytt hus. Den aller første gangen vi samler folk i huset, og mange skal se det nye hjemmet vårt for aller første gang. Det i seg selv synes jeg er utrolig spennende og gøy i seg selv, men om ikke det var nok, så er bursdager noe av det gøyeste jeg vet. Vi skal feire henne sammen med familie og venner på lørdagen, og så skal Michelle feires med jentene i klassen på søndagen. Det blir en superfin helg for hele gjengen her hjemme, og jeg gleder meg så til å rigge i stand.

Jeg har allerede laget klar alle godteposene og planlagt innkjøp til alt jeg skal bake til begge selskap. Jeg laget hele kakebordet selv til William sin 5 årsdag, og skal gjøre det samme denne gang. Jeg syns det er utrolig gøy å bake, og det gir en utrolig stor selvtillitsboost å faktisk få det til. Jeg gleder meg til å vise dere alt når jeg holder på, og ikke minst å fortelle dere tema og farger som skal være i fokus på helges store bursdagsfeiring! Klarer du å gjette riktig tema? 

Michelle vet fortsatt ikke tema, da jeg har planlagt å overraske henne senere i uken, og når hun får vite det skal jeg også fortelle dere. Jeg skal begynne å lage klart kakepynt og diverse pynt generelt i morgen, så da må jeg nok fortelle henne det. Jeg tror hun kommer til å bli veldig overrasket og glad for tema. Jeg må si dette nok en gang, for jeg lager en stor greie ut av hver eneste bursdag, men om dere har fulgt meg lenge, så vet dere også at jeg gjør dette fordi jeg selv elsker det, barna hadde blitt like fornøyd med en ferdig brownie og noen ballonger. Se alt jeg har rigget i stand til bursdager tidligere HER! 

DETTE ER VÅRE PLANER FOR DENNE SOMMEREN!

Etter mye tenking og mye fokus på flytting, så har jeg endelig satt meg ned for å lage en noenlunde plan for sommeren vår. Vi har kun noen dager igjen før hele gjengen har sommerfeire, og som jeg nevnte i helgen, så har vi ikke hatt noen planer lagt hittil. Det stresser meg alltid å ikke ha noen planer overhode, så derfor har jeg i det minste laget noen ting jeg ønsker å gjøre og innenfor et hvis tidspunkt. Det er rart å skulle planlegge noe, men samtidig ikke planlegge for mye. Men jeg har gjort mitt beste, og forhåpentligvis strekker været til gjennom hele sommeren. 

Fra og med fredag har Jan og Lucas også ferie i to uker. Den første ferien-helgen er allerede fullstappet av planer, hvor vi skal feire Michelle sin 9 års dag både med familie og jentene i klassen. Det er med andre ord en utrolig gøy helg som venter oss. Men neste uke står fortsatt veldig ledig. Jeg håper på fint vær og mulighet for å dra masse på sjøen, og bade. Jeg har også lyst til å tilbringe mange timer i solen på vår terrasse med helt nye hagemøbler. Uansett hvordan været blir, er planen å være hjemme neste uke. 

Uken etter har jeg et stort ønske om å få oss noen dager på telttur. Jeg vet ikke om det lar seg gjøre, men det hadde vært utrolig spennende å finne oss en plass i gokk, og sove der noen netter hele familien. Vi var en natt i telt i fjor sommer, og det var faktisk en veldig gøy (og kald) opplevelse for oss alle. Denne uken har Michelle også bursdag på ekte, så da blir det selvsagt en markering da også med frokost og sang på sengekanten, etterfulgt av en dag etter Michelle sine egne ønsker. Det blir nok veldig koselig.

Når en ny uke er i gang da, så er Jan tilbake på jobb en uke, mens jeg er hjemme med alle barna. Denne uken skal jeg ha noe besøk av mamma her i Søgne, samtidig som vi også har tenkt oss inn til Stavanger noen dager. Dette blir første gang vi reiser skikkelig bort fra huset etter at vi flyttet. Men jeg synes det er koselig å skulle være litt i hjembyen min på sommeren også. Når helgen kommer denne uken, så skal vi ha barnefri og rigge i stand en innflytningsfest med noen venner, det er en helg jeg gleder meg masse til. Det blir deilig å være skikkelig sosial igjen for en helg !

Siste uken i juli er Lucas tilbake i barnehagen igjen etter tre uker med ferie, og Jan har plutselig en uke ferie igjen, sammen med Michelle, William og meg. Det blir nok en veldig spennende uke før William begynner på SFO før skolestart, og vi kommer derfor til å holde oss mye hjemme, med bading og alt gøy som det er å finne på i denne sjamerende bygden på sommeren. Det blir masse is, bading og fanging av krabber på båttur, dyrepark besøk, badeland og byturer. Jeg gleder meg til en sommer i Norge! Hva skal dere gjøre i sommer? 

I DAG FIKK JEG EN SPENNENDE PAKKE + DET FØRSTE BILDENE AV TRAPPA!

Reklame | Ellos, Jotex & Picture it

Det er rart med hele denne flyttingen, det er noen nedturer på veien men for noen oppturer som kommer også. En av de tingene jeg har likt best med å flytte er jo nettopp det å finne møbler og innredning til alle rommene. I dag fikk jeg en utrolig gøy pakke i posten! En pakke jeg bestilte sist uke. Jeg syns den kom utrolig fort, og i motsetning til alt annet vi har montert de siste ukene, så var den også veldig lett å montere. Jeg syns dette sidebordet, passet så utrolig nydelig inn her hjemme, og jeg gleder meg til å vise dere hele gangen vår i sin helhet. 

I morgen vet jeg at det venter meg nok en fin pakke i posten. Da kommer nemlig stolene jeg bestilte sammen med sidebordet sist uke. Stolene skal i hovedsak være i fokus på rommet til Michelle, men jeg håpet også at det ville passe fint i gangen sammen med sidebordet. Jeg gleder meg virkelig til å vise dere alt når det er kommet helt på plass. Jeg kjenner at jeg begynner å bli veldig stolt over huset og hvordan det er blitt her hjemme, selv om vi er langt fra ferdig klarer jeg endelig å se en ende på all skruingen! 

Ellos har fortsatt et stort sommersalg som de kjører akkurat nå, så om du skal handle inn noe nytt, ville jeg tatt sjansen nå, de har alt fra klær til møbler, se hele utvalget deres HER! Når det kommer til stolene som forhåpentligvis kommer i morgen, så er disse i det «teddy» stoffet som jeg har snakket om tidligere. Jeg håper de er like gode som de ser ut. Stolene er fra Jotex som alltid har mange gode tilbud. Hvilket tilbud de kjører nå ser du ved å trykke inn på produkter HER!  Posteren finner dere forresten hos Picure it. Håper alle har hatt en fin start på uken!

VI HAR FORTSATT IKKE OVERTATT HUSET

I går hentet jeg endelig Michelle hjem igjen, og det var utrolig deilig å få hele gjengen samlet igjen. Noen av dere har sikkert fått det med seg, men jeg ser mange har lurt på hvor hun har vært den siste uken. Hun har vært sammen med min mamma på en liten «sommerferie» på hytta og i Stavanger. Hun har storkost seg, det var det ingen tvil om, men det var tydelig at hun synes det var gøy å komme hjem. Hun fikk sett huset samtidig med guttene, dagen vi skulle sove her for første gang, men det var i natt som var hennes første natt i nytt hus. Så nå er vi alle sammen kommet oss i hus.

Jeg kjenner meg mindre klar for en ny uke enn hva jeg hadde sett for meg. Vi har bodd her i en uke i dag, og jeg må si at jeg er veldig sliten. Sliten av at vi hele tiden finner nye feil i huset, og sliten av at det tar så lang tid før ting blir fikset opp i. Jeg visste det var mye jobb med å bygge hus, men jeg har aldri helt skjønt hvorfor, når det finnes fagfolk i alle yrkene som skal til for å få på plass et hus. Men det jeg opplever etter denne prosessen er at problemet her har vært mangel på god kommunikasjon mellom alle yrkene. Og det merkes veldig når ting må fikses opp i ettertid. 

Vi har kjøpt et ferdig hus, med forbehold om å kunne endre på alt vi ønsket. Huset skulle vært innflyttingsklart for to uker siden. Og vi har faktisk ikke hatt en overtakelse enda, selv om vi har bodd her i en uke allerede. Det vil si at vi kun har brukstillatelse, men at huset fortsatt ikke er vårt på papiret. Tullete spør du meg, og utrolig frustrerende irriterende at de ikke bare blir ferdig og fikser opp i alle feil og blir ferdig med dette de også… Veldig slitsomt å være den som maser, og ikke minst veldig slitsomt å ha fagfolk inn og ut av huset når jeg har barna hjemme på dagtid.

Jeg hater å klage, men det var akkurat sånn her jeg ikke ønsket å flytte inn. Vi kan for eksempel ikke lage noe mat i huset enda, fordi platetoppen ikke har en fungerende vifte. Badekaret mangler kran, og vaskemaskinen kan heller ikke brukes. Vi bor her en hel familie, og da må vi nesten kunne bruke et hus vi har fått lov til å flytte inn i, etter en uke med forsinkelser allerede. Jeg ønsker ikke å trokke på noen og skriver derfor ikke byggfirma eller andre firma som har vært involvert på prosjektet, men jeg føler på en frustrasjon og føler at det er mye latskap som skyldes… Forhåpentligvis klarer de å somle seg til å bli ferdig snart. Ønsker alle en fin start på uken!

ROOMTOUR: VÅR NYE STUE!

Reklame | Ellos

Noe av det jeg liker aller best med det nye huset vårt må være størrelsen. Det er lite, men langt fra for lite. Vi får brukt hvert eneste rom i huset, og nesten hver eneste kvadratmeter hver eneste dag. Vi hadde et stort hus med for mange rom og en hel leilighet som sto tom tidligere, så jeg må virkelig si at dette kler oss mye bedre. Om du bor i en enebolig, har du noen gang tenkt over hvor mange kvadratmeter av huset som ikke brukes til vanlig? Stuen vår henger sammen med kjøkkenet, og er en plass vi kommer til å kose oss masse. Jeg elsker den nye sofaen, og som dere sikkert ser, så er det flere ting i stuen som har blitt med oss videre fra det gamle huset vårt! Hva syns dere om stuen vår? Håper alle har hatt en nydelig helg! Teppet og mye annet fra huset vårt kan dere finne HER!

ROADTRIP OG GJENFORENING

I dag kommer endelig Michelle tilbake etter noen fine dager alene sammen med mormor. Jeg har alltid snakket om hvor positivt jeg synes det er at barna får tid alene både med oss og sammen med besteforeldre. Jeg vet at hun har storkost seg masse, men gjengen her hjemme er veldig klar for å få henne hjem igjen i dag. Vi skal på en liten roadtrip for å hente henne hjem. Det har gått i ett denne uken med flyttingen, og ting begynner endelig å falle på plass nå. Jeg synes derfor det er ekstra godt å få samlet familien igjen, slik at vi virkelig har kommet oss på plass og i hus hele gjengen. 

Nå har to av tre barn sommerferie, og jeg er klar for å finne på masse gøy med de to eldste denne uken. Jan og Lucas har fortsatt en uke igjen før vi har ferie alle sammen. Vi har fortsatt ingen planer om hva vi skal i sommer, men sannsynligheten er mye større for at vi beveger mer på oss når hele gjengen har fri. Jeg har hatt veldig lyst til å dra på telttur, men synes nesten det er litt dumt å dra bort flere dager, når vi akkurat er kommet oss inn i huset, så dette blir nok nærmere slutten av sommeren tenker jeg. 

Det har vært deilig å ikke ha så mange planer for sommeren i år egentlig, fordi da finnes det ingen forventninger, og heller ingen skuffelser. Vi skal stort sett ta dagene som det kommer, men jeg har lovet meg selv å lage en form for plan så snart som mulig, bare for å vite i hvilken by vi er på en hver tid, og ikke minst for å kunne invitere gjester på feiringer og sammenkomster som vi ønsker å ha denne sommeren. Nå skal ikke været være så fint denne uken, så da kan jeg kanskje bruke de neste dagene til å finne ut av dette. Ønsker alle en nydelig søndag!

DE FØRSTE FAMILIEBILDENE FRA NYTT HUS!

Jeg vet at det er mange som har vært spente på å få se mer av huset vårt, og tro meg, jeg er nok minst like spent på å vise dere. Jeg må nok holde dere (og meg selv) på pinebenken litt til, for jeg har laget et system for å vise et til to rom i huset i uken så lenge det lar seg gjøre, samtidig som dere vil kunne se litt og litt i alle bildene som tas rundt i huset til innlegg i tiden fremover. Men enkelt innlegg med masse bilder av huset kommer ukentlig. Denne uken har jeg tenkt å vise dere både kjøkkenet og stuen vår!

I mellomtiden hadde jeg lyst til å dele de første familiebildene (-Michelle) i nytt hus! Vi pleier alltid og ta familiebilder sammen på nye steder eller ferier, og det passet derfor perfekt å skulle ta familiebilder i nytt hus! Nå har det seg sånn at Michelle ikke er med på bildene ettersom at hun har vært på sommerferie denne uken, og ikke er hjemme igjen før i morgen, men vi får ta noen nye bilder sammen med henne også når hun er kommet vel hjem! Jeg elsker å ta noen bilder når vi opplever noe som familie, og denne flyttingen er en stor forandring for oss alle!

MASSE BILDER FRA VÅR NYDELIG SOMMERDAG

I dag har vi virkelig kost oss i finværet hele dagen! Vi startet dagen på Flekkerøy hvor meg og William koste oss i solen sammen med ei god venninne av oss. William fikk kjørt vannskuter og var så fornøyd. Etter noen timer der, hentet vi Lucas tidlig i barnehagen for å dra ut på sjøen, og der har vi faktisk vært hele gjengen frem til akkurat nå. Vi har fått mye sol for en dag, og alle badet i sjøen bortsett fra meg, noen må jo være på land også, haha. Neida, jeg er ikke noe glad i å bade i sjøen, så det må veldig mye til før man ser meg i vannet. Vi har hatt en nydelig fredag, og virkelig en deilig start på helgen! Ønsker alle en fantastisk god helg!

DETTE SKAL VI I DAG, STORE KROPPSENDRINGER OG SELVKONTROLL!

Solen stråler på sørlandet, og vi har en dag full av gøye sommerplaner! William og meg skal bade å være på vannskuter med ei venninne noen timer før Jan og Lucas er klar for å dra ut på sjøen. Vi bor virkelig på et sommerparadis, når gradestokken er på vår side, da er det mye gøy å finne på her i Søgne og i Kristiansand generelt. Dette er den første helgen vår i nytt hus, og jeg hadde håpet at vi fikk til å nyte sommerværet litt, selv om det er en god del i huset som må gjøres fortsatt, og som det ser det ut til at vi får gjort i dag. Det er deilig.

Vi skal grille god mat, bade masse og forhåpentligvis klarer jeg også å få litt farge. Det er første gang jeg skal gå i bikini på lenge, og enda lengre siden jeg faktisk har vært komfortabel i en bikini. Det er mye som har skjedd med kroppen min det siste året, og jeg har vært ærlig på at jeg har hatt en intens kostholdsendring denne våren, det har hatt gode resultater for kropp og skjel. Jeg er redd for å skrive for mye om kropp uten at det skal tolkes feil eller vendes på, men et godt selvbilde uansett hvordan man ser ut er viktig! Det handler mye om hva som skjer når man legger ned en innsats for å ta vare på seg selv (da tenker jeg først og fremst på det psykiske.)

Jeg er mer konfortbel i meg selv nå, fordi jeg vet at jeg spiser sunt, går turer og ikke sitter på sofaen og dytter inn sjokolade hele dagen, som dessverre var hverdagen for meg over lengre tid. Med å endre kostholdet mitt totalt, har jeg rett og slett fått mer respekt for meg selv, og det er rart hvordan også psyken min har endret seg vel så mye som kroppen min de siste månedene. Så selv om jeg er dekket i blåmerker fra topp til tå, flere større arr og masse strekkmerker, så har jeg likevel ingen problemer med å vise frem kroppen i en bikini nå, selv om de samme merkene var der i fjor.

Noen kilo lettere er jeg uten tvil, og selvsagt har dette gjennom hele denne prosessen gitt meg en motivasjon til å fortsette, men jeg mener i bunn og grunn ikke at dette er hovedsaken til endringene i hodet for det. Jeg har hatt en selvkontroll de siste ukene som jeg ikke visste var mulig, for de som kjenner meg vet at det ikke har vært så mye selvkontroll når det kommer til å presse meg selv til å gjøre ting jeg egentlig ikke har lyst til. Jeg kunne spise sjokolade hver eneste gang, flere plater og fulle poser med sjokolade til alle døgnets måltid, og dette over en veldig lang periode. 

Kall det trøste-spising eller en falsk lykkefølelse. Jeg har på ingen måte gjort det bevisst, men jeg valgte mange ganger sjokoladen fordi det gjorde meg glad der og da, uten at jeg klarte å velge det bort i det store og hele bilde. Jeg har ikke spist noe godteri eller annet usunt helt siden april, og er utrolig imponert over meg selv og egen innsats! Kroppen min bærer preg av en rekke svangerskap, men for første gang i livet mitt har jeg funnet en respekt for kroppen min, og startet å ta vare på den kroppen jeg har fått! Ønsker alle en nydelig sommerhelg! 

ROOMTOUR: VÅRT NYE KJØKKEN!

Reklame | Ellos

Gjett om jeg har gledet meg til å dele dette innlegget!! Jeg synes det er så gøy å endelig begynne å vise dere rom for rom gjennom det nye huset vårt. Det første jeg har valgt å vise dere er uten tvil et midtpunkt i huset vårt, og sikkert i alle andre hjem også. Det er en plass hvor familien samles hver dag og en plass vi bruker mye tid. Jeg hadde egentlig lyst på lyst kjøkken, men er så utrolig glad for at vi valgte å gå for sort! Kjøkkenet ble sånn som jeg hadde sett for meg og håpet lenge, med en diger øy som det er plass til å lage masse god mat og ikke minst samle hele familien for å bake sammen! Jeg er så fornøyd, og har vel ikke helt kommet over hvor at dette faktisk er vårt kjøkken. Det beste av alt med kjøkkenet får dere ikke sett i dag, det er nemlig alle de praktiske løsningene inne i skapene. Jeg tenkte å lage et eget innlegg der jeg viser dere inne i alle kjøkkenskapene mine, for det er noe helt eget! Som dere ser har vi også kjøpt kjøkkenbenker i stede for stoler rundt bordet. Det er for det første utrolig fint syns jeg, men det har faktisk flere praktiske funksjoner. Det er veldig lett å holde rent under bord og «stoler» nås om det ikke må flyttes noe bort for å komme til under bordet. Det er utrolig barnevennlig. Og sist men ikke minst så slipper man alle ripene i parketten som kommer av at stolene dras inn og ut! Jeg elsker det nye kjøkkenet vårt i sin helhet! Hva synes du om det nye kjøkkenet? Kjøkkenmaskinene kan du finne HER