ALT JEG SKULLE ØNSKE JEG VAR OG HADDE!

Jeg får ofte spørsmålet «hvordan går det med deg nå?». Kanskje fordi jeg har vært ærlig om hvordan jeg faktisk har hatt det fra tid til annen her på bloggen. Eller kanskje rett og slett fordi jeg helt fra starten av min bloggkarriere har skrevet hvor viktig og bra jeg syns det er å få nettopp det spørsmålet. For det har faktisk vært så veldig viktig for meg. Jeg har ikke alltid hatt det bra, og på grunn av det spørsmålet fra en av dere følgere, så har jeg plutselig følt at jeg faktisk har kunnet dele mine vanskeligheter på veien.
Nå som jeg fikk dette spørsmålet igjen her om dagen, så tenkte jeg å være ærlig med dere. Hvor mange er det vel ikke som kun svarer «det går bra» når man får det spørsmålet? Meg inkludert kan svare dette titt og ofte, selv på de værste dagene mine. Kun fordi man noen ganger føler at det er det eneste naturlige og riktige svaret i det øyeblikket, situasjonen eller stedet man blir spurt. Det er ikke alle som faktisk er ute etter å høre hvordan man faktisk har det, selv når nettopp det spørsmålet blir spurt.
Jeg har hatt mine perioder hvor jeg har vært langt nede. Og heldigvis begynner det å bli en stund siden. Jeg føler til og med jeg er kommet til det punktet der det ikke lengre snakkes om, eller blir langt merke til. Med det så mener jeg at ting jeg ville gått å gruet meg til, eller til og med avlyst, gjør jeg nå uten at noen reagerer på at det er en stor forskjell fra tidligere. På en måte så betyr det at jeg er kommet meg utrolig langt fra den verste perioden jeg hadde. Samtidig så føles det skummelt å skulle falle tilbake dit igjen.
Jeg føler at om jeg faller nå, så starter alt helt på nytt igjen. Jeg må begynne å forklare meg igjen om hvorfor eller hvordan det kunne skje, og jeg er livredd for å høre setningen «nå som du har hatt det så bra». Kanskje jeg etter å ha vært gjennom tankene på å hate meg selv, alltid vil komme til å ha en klump i magen, og være redd for meg selv og mine egne tanker. Jeg har i snart et år vært inne i en god flyt, hvor jeg kan si at jeg faktisk har hatt det skikkelig bra. Men jeg lyver om jeg sier at jeg ikke tenker mye på «om og hvis jeg faller tilbake».
Man vil jo alltid ha det bra, både med seg selv og i livet og hverdagen man lever. Om alt klaffer så har man det bra. Det er likevel en million ting som kan påvirke enten humøret, dagen, uken eller til og med en lengre periode av livet. Det er vanskelig å bestemme seg for å være lykkelig. Men når lykken først kommer, så er det viktig å kunne kjenne på den, før den forsvinner igjen. For oppturer og nedturer kommer og går. Jeg har det bra akkurat nå, men humøret mitt svinger, og dagene kommer og går, men jeg har lært meg å akseptere det på en annen måte enn før, og ikke bare tenke på alt jeg skulle ønske jeg var eller hadde!
0 kommentarer

Siste innlegg