BABY, STORFAMILIE, KJØNN OG NAVN ++

Hva tenker du om å få flere barn, og hvor mange kunne du maksimalt fått? Jeg føler vel egentlig at jeg ikke har noen maxgrense, men for min del handler det mer om hvilke avstander i år mellom første og siste, og kanskje også mer hvordan livet og situasjonen er med de barna man har. Jeg kunne tenkt meg ett barn til, og sånn jeg ser det på det hele nå, så tenker jeg jo at det mest sannsynlig ikke blir mer enn 4 barn. Samtidig så tørr jeg ikke si at jeg er ferdig da heller. Jeg elsker å være mamma, virkelig, og jeg har ingen grense på akkurat dette. 

Har du noen navn som peker seg ut allerede? Ja, jeg har alltid noen babynavn på lur. Jeg tror det er noe av det gøyeste med det å planlegge et nytt svangerskap, og ventetiden før man opplever en positiv graviditetstest. Jeg har mange guttenavn og mange jentenavn som jeg føler er fine, unike og ikke minst passer sammen med de navna på barna vi allerede har. Jeg ønsker ikke å røpe noe, da vi faktisk prøver å bli gravid, og et av navnene vi ser for oss, plutselig kan bli tatt i bruk på ekte.

Er Jan og barna like gira på flere barn de også? Ja, de siste månedene så har vi luftet tanken her hjemme. Det skal sies at barna selvsagt har sine tanker om en nykommer i familien. Jeg hadde aldri sagt eller forsøkt å bli gravid, om det ikke hadde vært noe både Jan og meg hadde lyst til. Det er med andre ord et ønske fra oss begge å få en liten til. Jeg hadde aldri ønsket å oppleve å gjennomføre et uønsket svangerskap fra en barnefar noen gang igjen. Det å være sammen om å ønske et barn er blitt viktig for meg, etter at jeg fikk Jan.

Hvilke fordeler har man som en storfamilie tenker du? For min del så har jeg skapt min egen familie. Jeg er selv vokst opp med relativt liten familie, og aldri hatt noen problemer med det. Men selv så føler jeg at det å ha mange barn vil gjøre at min fremtid også blir fylt med mye familie. Til mer barn jeg selv får, til større er sjansen for at jeg også får oppleve barnebarn. Alt av høytider er utrolig gøy når man vet at man alltid blir en god gjeng som feirer sammen. Og ikke minst så er det så godt å ha så mange å være sammen med. Enten det er en lekekamerat mens barna er små, eller at det er en gjeng med gode venner i fremtiden.

Hvilke bakdeler har man som en storfamilie? Det er selvsagt mye dyrere. Både nå som foreldre, men også i fremtiden så vil det være mange flere barnebarn å gi gaver til og ikke minst følge opp. Økonomi har nok en stor del å si når det kommer til baksider med å være så mange. Jeg har et ønske om å kunne følge opp alle mine barn, og hjelpe dem økonomisk når de måtte trenge det. Enten det gjelder utdannelse, inn i familielivet eller rett og slett bare fordi de trenger det. Jeg ønsker å være en god støtte for barna i all tid fremover, og kunne støtte økonomisk har veldig mye å si.

Hvilket kjønn tror du neste baby blir? Det er ingen hemmelighet at jeg har lyst på enda en liten jente. Det har jeg vært tydelig på, samtidig som jeg selvsagt blir kjempe lykkelig om det viser seg å være en liten gutt til i magen min. Det eneste som veier sånn for jente-ønsket mitt er jo at jeg allerede har to gutter, og at det er lengst siden jeg har opplevd det å vente en liten jente. Jeg håper derfor på en liten jente, men om jeg skal være ærlig, så må jeg jo si at jeg nesten er helt overbevist om at det blir enda en liten prins.

0 kommentarer

Siste innlegg