BABYNYHETEN JEG GLEDET MEG TIL Å DELE MED DERE!

Babynyheten skulle deles like før juletiden, og jeg har i flere uker nå vært i gang med planlegging av hvordan jeg skal dele denne fantastiske nyheten. Endelig, var baby nummer fire på vei, etter flere måneder med håp. Jeg rundet ny uke denne uken, og var i god gang med planlegging av tiden vi hadde i møte. En liten babyjente eller babygutt skulle vi få oss i 2020. Rett rundt overtakelse av nytt hus, skulle vi bli foreldre igjen. Sånn ble det altså ikke. Dette er en babynyhet som jeg aldri trodde jeg skulle dele, ikke på denne måten. 

Den siste tiden har jeg nemlig vært inn og ut av legekontoret, og på en ultralydtime jeg sent vil glemme. Kroppen min har den siste tiden gått gjennom en spontanabort, og en prosess i et svangerskap som jeg aldri har sett for meg jeg skulle oppleve selv. Jeg begynner å bli veldig erfaren med svangerskap, og jeg kjenner kroppen min godt gjennom erfaringene jeg har fått i alle mine svangerskap. Men en spontanabort, er noe helt nytt for meg, og en opplevelse som jeg virkelig ikke så komme. Jeg har vært fryktelig heldig i mine forrige svangerskap, med så og si ingen problemer noen gang. 

Jeg føler derfor at dette er en måte kroppen straffer meg på nå, nøyaktig ett år etter aborten. Jeg vet at det selvsagt ikke er slik det henger sammen, men jeg klarer liksom ikke å se forbi tanken om at det er karma som kommer å treger meg igjen. Kanskje jeg fortjente dette, eller kanskje det bare er helt tilfeldig. Uansett så har det vært en veldig skummel og trist tid, som jeg har følt meg veldig alene i. Jeg velger derfor å være åpen om dette, for å slippe dere inn i hverdagen min nok en gang. 

Kroppen min går gjennom en prosess som man kanskje glemmer at det er mange som opplever rundt seg. Jeg vil tippe at det er mange flere som har opplevd en spontanabort, enn hva det faktisk snakkes høyt om. Jeg synes det har vært skummelt, og jeg har vært så alene gjennom dette. Jeg skulle ønske at det var flere rundt som visste om graviditeten når det nå gikk denne veien som det faktisk gjorde. For det er utrolig vanskelig å skulle fortelle om en veldig ønsket graviditet, for så å fortelle at vi nå går gjennom en spontanabort. 

0 kommentarer

Siste innlegg