BUNDATRIKSET FOR OSS GRAVIDE

Jeg er så takknemlig for å ha en flott bunad jeg kan hente frem år etter år. Jeg fikk bunaden min i konfirmasjonsgave da jeg gikk gravid med Michelle. For de som har fulgt meg en god stund, vet at jeg var sju måneder på vei i min egen konfirmasjon i 2011. Jeg ble derfor nødt til å sy bunaden min inn etterpå, men noe som jeg fikk beholde, og bruker den dag i dag, er min lille hemmelighet som har gjort det mulig for meg å passe bunaden min hver graviditet likevel.
Når man er gravid så er det veldig vanskelig å styre unna å være gravid på 17.mai. Det må jo i så fall være om man har født i månedene før, og det har jeg aldri. Jeg har både vært gravid tre måneder på vei, seks måneder på vei, og åtte måneder på vei på 17.mai de siste åtte årene. Og jeg vil vel ærlig si at det har vært stor forskjell på magen min, og om jeg hadde vært lengre på vei på 17.mai i svangerskapene med guttene, så måtte jeg nok ha sydd ut og inn bunaden min igjen.
Men hemmeligheten min, som jeg anbefaler alle som er gravid, men som ikke er så langt på vei, er nemlig strikk-belte! Jeg som har Rogalands bunad, har et belte rundt livet på bunaden. Dette skal egentlig være i skinn, men mitt er i strikk, og er derfor både behagelig å gå med. Men det gjør også at jeg vet at bunaden min alltid passer, selv om jeg legger på meg litt fra år til år! Det er min lille hemmelighet, så ikke si det til noen. Det kjøpes på samme plass som bunaden. Løp og kjøp, så kanskje du til og med får tid til å overraske noen som egentlig ikke kom seg opp i bunaden med et belte jeg garanterer at hun vil elske i alle år fremover!
Jeg vet at jeg i alle fall aldri kommet til å bytte ut mitt belte. Det er også noe jeg vet flere damer i familien min, som vet om strikk-belte mitt misunner hvert eneste år. Jeg tenkte derfor det var på tide å tipse dere også om det. Jeg vet at det er mange som ikke har bunad, og mange som faktisk ikke har belte på sin bunad. Jeg har lite kunnskap om noen andre bunader enn min egen, så dette er i hovedsak et tips til de som har Rogalands bunad som meg. Nyt 17.mai feiringen!
0 kommentarer

Siste innlegg