DET VERSTE OG BESTE JEG BRUKER PENGER PÅ, FORDELING AV BARNA OG ANSVAR! +++

Hvor mange reiser skal du/dere på i år? Jeg reiser jo rundt hele tiden, frem og tilbake til Stavanger og hytteturer, men om vi snakker om litt større reiser så må jeg begynne å telle. Jeg har bestilt turer for dette første halvåret av 2019, og skal på tre sydenturer til utlandet før sommerferien. Foreløpig skal vi ikke reise noe særlig i sommer, men til høsten blir det MYE reising rundt i Norge, og hvorfor skal jeg komme tilbake til. Men det skjer i alle fall noe veldig spennende!

Hva er det verste du bruker penger på? Akkurat nå så holder vi på og skal fikse rørene til huset mitt i Stavanger. Det er et eldre hus, og har mye rare ting som må fikses som jeg ikke akkurat tenkte på når jeg kjøpte det for snart fire år siden. Men det er uten tvil de verste pengene jeg noen gang har brukt/skal bruke. Penger som virkelig føles ut som det går rett i dass, bokstavlig talt, når det er snakk om kloakkrør.. Men positive ting, så gjør det seg jo bra med nye rør når huset skal selges igjen i fremtiden. 

Hva er det beste du bruker penger på? Uten tvil huslån og BSU sparekonto. Det er uten tvil min største sparebøsse og der jeg faktisk kan si jeg sparer penger hver eneste måned. Vi har høye utgifter om dagen, men det betyr jo også at vi har en enda større sikkerhet å lene oss på i fremtiden. Det er utrolig deilig og godt å ha den sikkerheten, samtidig som jeg hver måned kan minne meg selv på at ikke alle pengene jeg tjener blir brukt på vas, som det kan føles ut som av og til.

 Om du måtte velge et av disse kjeledyrene, hvilket ville du valgt, og hvorfor? (Edderkopp, Slange eller Sau.) Jeg er ikke noe glad i å ha husdyr. Jeg tror jeg har vært for heldig å ha mye mens jeg var liten, og har derfor fått mitt behov dekket, og ønsker ikke ansvaret i dag. Vi kommer nok til å få en baby til før vi begynner å tenke på å ta inn et husdyr i familien vår. Men om jeg måtte valgt av de tre, så måtte det nok blitt en sau, da vi bor på landet med gårder og mange dyr rundt oss! Veldig koselig å både se og være med dyrene, så lenge man slipper ansvaret selv! 

Hvordan fordeles oppgavene i hverdagen mellom Jan og deg? Det har forandret seg mye de siste årene, etter hvor vi er, barnas alder og hvordan hverdagene har vært for oss. Nå bytter vi på henting og levering av barn, styrt av jobb og vær. Middagene og handling har blitt mitt ansvar etter Jan startet å jobbe, noe som bare har vært gøy for min del. Jeg har tidligere sagt at jeg ikke har vært noe glad i å lage mat, men det har jeg faktisk funnet mer og mer interesse for det siste året. Leggingen gjør vi som regel sammen. Det eneste vi gjerne ikke bytter så mye på er husarbeidet. Der er det jeg som gjør det meste, mens Jan hjelper til på sine områder. Jeg må vel si at vi er ganske så moderne på fordelingen av barna og roller i familien.

0 kommentarer

Siste innlegg