DETTE SKAL VI I DAG, STORE KROPPSENDRINGER OG SELVKONTROLL!

Solen stråler på sørlandet, og vi har en dag full av gøye sommerplaner! William og meg skal bade å være på vannskuter med ei venninne noen timer før Jan og Lucas er klar for å dra ut på sjøen. Vi bor virkelig på et sommerparadis, når gradestokken er på vår side, da er det mye gøy å finne på her i Søgne og i Kristiansand generelt. Dette er den første helgen vår i nytt hus, og jeg hadde håpet at vi fikk til å nyte sommerværet litt, selv om det er en god del i huset som må gjøres fortsatt, og som det ser det ut til at vi får gjort i dag. Det er deilig.

Vi skal grille god mat, bade masse og forhåpentligvis klarer jeg også å få litt farge. Det er første gang jeg skal gå i bikini på lenge, og enda lengre siden jeg faktisk har vært komfortabel i en bikini. Det er mye som har skjedd med kroppen min det siste året, og jeg har vært ærlig på at jeg har hatt en intens kostholdsendring denne våren, det har hatt gode resultater for kropp og skjel. Jeg er redd for å skrive for mye om kropp uten at det skal tolkes feil eller vendes på, men et godt selvbilde uansett hvordan man ser ut er viktig! Det handler mye om hva som skjer når man legger ned en innsats for å ta vare på seg selv (da tenker jeg først og fremst på det psykiske.)

Jeg er mer konfortbel i meg selv nå, fordi jeg vet at jeg spiser sunt, går turer og ikke sitter på sofaen og dytter inn sjokolade hele dagen, som dessverre var hverdagen for meg over lengre tid. Med å endre kostholdet mitt totalt, har jeg rett og slett fått mer respekt for meg selv, og det er rart hvordan også psyken min har endret seg vel så mye som kroppen min de siste månedene. Så selv om jeg er dekket i blåmerker fra topp til tå, flere større arr og masse strekkmerker, så har jeg likevel ingen problemer med å vise frem kroppen i en bikini nå, selv om de samme merkene var der i fjor.

Noen kilo lettere er jeg uten tvil, og selvsagt har dette gjennom hele denne prosessen gitt meg en motivasjon til å fortsette, men jeg mener i bunn og grunn ikke at dette er hovedsaken til endringene i hodet for det. Jeg har hatt en selvkontroll de siste ukene som jeg ikke visste var mulig, for de som kjenner meg vet at det ikke har vært så mye selvkontroll når det kommer til å presse meg selv til å gjøre ting jeg egentlig ikke har lyst til. Jeg kunne spise sjokolade hver eneste gang, flere plater og fulle poser med sjokolade til alle døgnets måltid, og dette over en veldig lang periode. 

Kall det trøste-spising eller en falsk lykkefølelse. Jeg har på ingen måte gjort det bevisst, men jeg valgte mange ganger sjokoladen fordi det gjorde meg glad der og da, uten at jeg klarte å velge det bort i det store og hele bilde. Jeg har ikke spist noe godteri eller annet usunt helt siden april, og er utrolig imponert over meg selv og egen innsats! Kroppen min bærer preg av en rekke svangerskap, men for første gang i livet mitt har jeg funnet en respekt for kroppen min, og startet å ta vare på den kroppen jeg har fått! Ønsker alle en nydelig sommerhelg! 

0 kommentarer

Siste innlegg