ET LITE VALG, MED ENORME KONSEKVENSER!

Det er så rart å tenke på hvor store deler av livet mitt jeg faktisk har vært mamma. Jeg tok meg selv i å tenke på hvordan ting hadde sett ut om jeg aldri hadde fått min datter for åtte år siden, ville jeg hatt barn da, eller hvordan hadde livet mitt sett ut? Jeg tror faktisk ikke jeg hadde hatt barn den dag i dag, om jeg aldri hadde fått Michelle tilbake i 2011. Kanskje litt rart å si ettersom at jeg har fått to barn senere, men jeg tror nok at det å bli mamma åpnet en dør for en annen verden for min del.

Jeg hadde aldri et ønske om å få barn i det hele tatt på den tiden, samtidig som jeg faktisk ikke hadde noen tanker om fremtiden min overhode. Å få barn den gang sto aldri i veien for noe, kanskje nettopp fordi jeg var så fryktelig ung, at jeg fortsatt ikke hadde hatt tid til å drømme om fremtiden. Jeg hadde ingenting jeg ønsket å gjøre. Jeg hadde ingen tanker om utdanning eller andre mål. Jeg levde kun for hver dag som gikk, og så ikke lengre frem enn uken jeg var i.

Jeg er blitt et helt annet menneske etter at jeg ble gravid første gang. Det er jo kanskje helt naturlig at man blir modnere og tar mer ansvarsfulle valg ettersom at man er på vei til å bli mamma, men at jeg skulle endre meg så mye på veien var hverken jeg eller noen rundt meg forberedt på. Jeg har alltid vært en jente med bein i nesa, og som står på mitt. Men jeg har vel kanskje aldri vært så glad i tradisjoner, minner og familieliv. Jeg har aldri tidligere brydd meg så mye om rutiner, og trygghet som etter jeg ble mamma.

Jeg tror nok kanskje at det sekundet man blir mamma, så åpner man en helt annen dør for familielivet og alt det fører med seg, også flere barn. Det tok noen år før jeg ble gravid igjen, men at tanken på flere barn slo meg de årene jeg kun hadde Michelle, det vet jeg at det gjorde. Jeg mestret mammarollen på en måte som ga meg enormt mye selvtillit i hverdagen. Jeg har siden dag en elsket å være mamma, og det livet med å skape en helt egen familie. Jeg har nå vært mamma i åtte hele år, av mitt 23 år gamle liv.

Jeg syns det er rart å tenke på hvordan livet mitt ville sett ut i dag om jeg aldri fikk barn. For jeg tror nok jeg ville vært en helt annen person. Mest sannsynlig også med et helt annet navn. Jeg hadde nok aldri hatt bloggen eller et kjent ansikt, samtidig som jeg heller ikke tror jeg hadde hatt noe mer utdannelse. Jeg vet ikke hvem jeg hadde vært, eller hvor i livet jeg hadde vært i dag, men en ting er sikkert når jeg tenker på hva jeg har eller hvordan livet kunne ha sett ut, er at jeg ikke hadde ønsket å endre på noe!

0 kommentarer

Siste innlegg