JEG ER BARE EN AMATØR, MEN JEG PRØVER I ALLE FALL!

Jeg startet dette året med et stort ønske om å forandre meg. Jeg ser det er mange som skriver at jeg må huske at jeg er nydelig som jeg er, og det er jeg selvsagt kjempe takknemlig og glad for å høre. Samtidig så handler dette mye om hva dere ikke få se av meg så ofte, og ting jeg selv ikke er komfortabel med å dele alltid. Jeg ser nok slank og fin ut bilder og når man møtes på gata. Men hva jeg ser når jeg ikke holder inn magen, eller prøver å se bra ut er noe helt annet. 

 Jeg er på ingen måte over «normal» vekt. Det må jeg poengtere, men jeg har ting jeg er misfornøyd med og som jeg ønsker å endre på. Uansett hva dere ser, så er BMIén min faktisk mer enn den skal være. Og jeg vet det er feil å tenke på sånn, men jeg er bare en person som prøver å passe inn jeg også. Det som er med min kropp er at vekten jeg legger på meg (og tar av) er fordelt over hele kroppen, og ikke bare enkelte plasser. 

De 14 kiloene jeg har fått mer på kroppen de tre siste årene kan ikke ses med første øyekast, uten at jeg står kliss naken foran noen. Og det er en ting hva som er kommet på av vekt, men det hadde føltes bedre og mer riktig om det var muskler, og om jeg visste at kroppen min hadde godt av det. Hadde jeg sjekket hva kroppen min var i alder så er jeg redd jeg hadde fått et mye høyere tall enn hva jeg selv egentlig tror. 

Jeg har ikke vært noe flink på å ta vare på kroppen min, og det skjemmes jeg over. Jeg ville valgt en sjokolade 10 av 10 ganger og til alle måltider om dagen. Jeg må slutte. Jeg må gjøre en endring, for det er lettere å gjøre noe nå, enn om 10 år og 50 kilo til. Det er ikke noe jeg ønsker. Jeg har veldig god selvkontroll på mye, og er veldig sterk på det jeg ønsker og mener. Men når det kommer til kosthold og trening, så har jeg ingen selvkontroll eller styrke uansett hvor mye jeg ønsker en forandring. 

Derfor har jeg nå satt en strek for meg selv. Jeg har satt en plan på trening som jeg klarer å gjennomføre, og en plan på mat, som jeg håper jeg klarer å holde meg til. Jeg som aldri har trent, skal trene hver eneste dag fra i dag, og frem til min sjette uke er over. Jeg har allerede startet nå i helgen, for å ikke få en brå start. Jeg er derfor helt støl i kroppen i skrivende stund. Treningsplanen min går ut på:

100 sit-ups, 100 squats, 100 «opp på tå» (vet ikke hva det egentlig heter) og *En tur om dagen (jo lengre jo bedre, men en tur er en bonus uansett)

Dette er noe jeg skal gjøre hver dag. For noen som er godt trent er dette kanskje bare barnemat, men fra en som aldri har vært i bevegelse frivillig, så er dette mer enn nok, og vel så det. Jeg tenker at om jeg så bare hadde tatt 10 av hver, så hadde det vært en stor pluss for det lille jeg har gjort i livet hittil. En plass må man begynne, og dette er noe jeg klarer å gjennomføre. Så skal jo også kostholdet mitt endres dramatisk de neste ukene.

Planen på matveien, er vel bare å holde meg unna godteri og ting som er usunt. Samtidig så skal jeg velge sunne middager, og prøve å få i meg minst tre skikkelige måltider om dagen, og ingen «mellom spising» som jeg ofte gjør gjennom hele dagen. Tanken er jo å være flink å spise mat som er sunt, men som jeg ikke går lei av og som jeg faktisk liker! Livet er for kort til å ikke kunne kose seg! Så om jeg blir skikkelig kjesken på noe godt, så tar jeg meg en skål med oppkuttet jordbær og unner meg selvsagt sukker på det!

Jeg håper virkelig dette er noe jeg får til, for jeg har så lyst,. Å håpe med å dele dette er at det vil gi meg en så stor motivasjon at det vil være «flaut» for meg om jeg ikke klarer det. Jeg kommer nok til å dele mest om dette på snapchat og instagram fremover, så om dere ønsker å bli med, eller bare følge med, så ser dere daglig trenings videoer og bilder fra dagene mine der. Husk jeg er en amatør når det kommer til dette. Jeg er bare en menneske, som ønsker å prøve noen forandringer. 

0 kommentarer

Siste innlegg