JEG HAR SLETTET INSTAGRAMPROFILEN MIN MED OVER 254 000 FØLGERE!

 -For første gang har jeg kjent meg lykkelig. Det har vært helt fantastisk. Men når jeg faller ned fra å være høyere enn noen gang tidligere, så er fallhøyden farlig stor. Det ble et fryktelig langt blogginnlegg, men jeg følte jeg nå måtte fortelle ALT i et innlegg, før kommentarene startet å komme…

Først vil jeg begynne med å si unnskyld. Unnskyld til dere, for et spontant valg etter mange avbalanserte måneder, men også unnskyld til meg selv. For all jobben jeg har lagt ned for så å kaste bort. Jeg vet at jeg trenger dette mer enn jeg kanskje har gitt utrykk for på bloggen. Jeg har hatt et helt fantastisk halvår. Og for første gang har jeg kjent meg lykkelig. Det har vært helt fantastisk. Men når jeg faller ned fra å være høyere enn noen gang tidligere, så er fallhøyden farlig stor.

Jeg skal ikke måtte forsvare meg selv på hva som skjedde eller hvorfor, for jeg har ingen svar. Men så brått som det høres ut, falt jeg plutselig tilbake i et mørkt hull i går kveld. Jeg våknet opp i dag med skikkelig vondt i hode og magen etter kveldens store nedtur. Det kom som lyn fra klar himmel, og jeg trodde ikke det var mulig etter at jeg har hatt det så bra over så mange måneder, uten en eneste nedtur på veien. Jeg prøver å forstå hva som skjedde, men jeg finner ikke svar.

Men noe som går igjen når jeg faller så dypt ned, er at jeg føler et desperat trang for å måtte gjøre noe. Og ta bort noe av smerten jeg kjenner på, på en eller annen måte uten å gjøre noe dramatisk. Å slette instagramkontoen min var det som først ble min «løsning» på problemet. Det var der frustrasjonen min startet, og selv om det ikke var hovedproblemet gjennom kvelden i går, så tenkte jeg vel kanskje at det var det beste jeg kunne gjøre noe med. For noe måtte gjøres.

Jeg har i to år bygget meg opp til å ikke ta spontane valg i samme grad som tidligere, selv når det oppstår et stort problem, eller en stor frustrasjon. Jeg har nemlig tapt mye på det. Veldig mye mer enn bare muligheter, men også fryktelig mye penger. Jeg har ikke ønsket å snakke om det, fordi jeg de to siste årene har lagt fokuset mitt på at jeg må overbevise alt og alle om at jeg er bedre enn som så. Det har gått over to år, uten at jeg har sett noe som helst positiv effekt på de store endringene jeg har tatt i mitt liv. Ikke økonomisk, og ikke på muligheter heller.

Det snakkes aldri om, men det er vel kanskje det verste med denne jobben. Nemlig at annonsører, tv og selgere aldri slutter å tenke på fortiden. Tidligere erfaringer mange år tilbake, eller valg jeg måtte ta. Jeg har lært at det aldri finnes noen som bryr seg. Det er aldri noen som forteller at det du gjorde var bedre enn forventet, eller at jeg leverte noe bra. Alt blir tatt forgitt, og det finnes ingenting mer. Og til syvende og sist så er det ingen som bryr seg om meg. Det er ingen som bryr seg om jeg gråter meg i søvn, og ingen som vil hjelpe når jeg trenger det mest, selv etter å vite detaljer som aldri ser dagens lys.

Dere tenker sikkert hvorfor la det gå ut over meg selv og en instagram konto jeg har bygget opp over så mange år? Jo, nå skal dere høre. Jeg valgte å ikke gjøre det i hetens time i natt. Jeg valgte å ikke ta det spontane valget, mens jeg var sint, skuffet og fryktelig lei meg. Jeg hadde også et pågående samarbeid som hadde noen timer igjen, og som jeg selvsagt ikke hadde fått betalt for om jeg ikke ventet de siste timene av storyen. Og når jeg fremdeles ønsker det når jeg våkner opp i dag, så ligger det ganske mye mer enn bare en engangs-frustrasjon bak det.

Jeg slettet instagramkontoen min fordi jeg har hatt denne kanalen i så mange år. Så mange år at jeg selvsagt har følgere som ikke lengre bruker sin profil som føler meg, men kanskje har laget nye etter så mange år. Jeg har veldig mange «dø» profiler, som selvsagt ikke gir meg noe engasjement. Det vil si at jeg den siste tiden har fått annonsører som spør om jeg på noe tidspunkt har kjøpt følgere. Noe jeg aldri i min villeste fantasi ville finne på å gjøre. Jeg var enkelt og greit bare mer populær for noen år siden. Og det sårer meg dypt at noen i det hele tatt stiller dette spørsmålet.

Jeg har også en del eldre følgere enn de fleste andre bloggere. Det er også grunnen til at mitt engasjement er mindre enn hos flere med mindre følgere. De eldre følgerne er nemlig svært lite aktiv i forhold til bare noen år tilbake, dessverre for min del. Og kanskje spesielt i kanaler som ikke gir noe som min. (trening, mat ect. gir noe til eldre følgere, og derfor et større engasjemet der til tross for eldre følgerbase) Dette er dessverre for meg, fordi samarbeids-avtaler ofte er basert på hvor stort engasjementet er hos profilene. Og i mine kanaler har det vært veldig dødt spesielt på instagram.

Jeg har hatt over 254 000 følgere, og hvert eneste bilde har nådd ut til mellom 45 000-300 000 mennesker, og profiler som er i bruk, på poster bare det siste året. Hvorfor får jeg bare da opp mot max 5000 likes på hverdagslige bilder, og normalt kun rundt 1500? Det gir ikke mening, selv ikke for meg. Er jeg så lite likt blant Norges befolkning, fortsatt? Jeg klarer ikke alle de spørsmålene jeg får og stiller meg selv. Det gjør meg så fryktelig vondt. Spesielt når det er så viktig for annonsørene, og at det faktisk står på min økonomi. Jeg er lei av at alle annonsører blir skuffet, fordi de forventer mer.

Da er det viktigere for meg å slette en bruker, for så en dag å ta i mot en ny bruker med kun aktive brukere som ønsker å følge livet vårt i bilder, kan følge meg. Jeg vil heller ha 3000 følgere med 3000 mennekser som liker meg, enn 254 000 følgere der jeg fra bunnen av mitt hjerte føler at ingen liker meg. Jeg er bare et menneske, og selv om jeg har vært i dette lengre, så slutter jeg ikke å bli skuffet av hva mennesker sier og ønsker fra meg. Jeg var aldri en Instagram-profil til å begynne med. Jeg signerte kun under på å være en betalt blogger tilbake i 2013, og det er det jeg ønsker å være. Jeg er ikke svak, som ikke tåler at noe med å slette profilen min. For første gang på noen år, tør jeg å stå opp for meg selv, uansett hva andre tenker og mener om det!

0 kommentarer

Siste innlegg