JEG SVARER PÅ BABYPLANER, OPPSUMERING AV 2019 +++

Tror du at 2020 blir året der dere blir enda en? Ja, jeg føler jo at vi er nærmere enn noen gang tidligere å skulle ha et barn til. Likevel, så var jeg også ganske sikker på at vi skulle få en til i 2019, så jeg vet egentlig ikke. Når alt kommer til alt, så er det plutselig ikke slik at man kan få barn på bestilling, og etter alt som er skjedd, så har jeg mistet litt troen på min egen kropp, og tar ikke svangerskapene som en selvfølge lengre. Noe jeg godt kan innrømme at jeg har gjort i alle år tidligere. 

Føler du deg klar til å bli gravid igjen etter spontanaborten? Ja, det gjør jeg. Jeg føler jeg har kommet videre, og tenker skjeldnere og skjeldnere på det svangerskapet som var. Jeg føler derfor det er lettere å se fremover på et nytt svangerskap. Vi vil jo veldig gjerne ha flere barn, og da snakker jeg faktisk for oss begge. For Jan har hatt veldig lyst til å oppleve enda et svangerskap og fødsel. Til tross for at vi er fullt hus, så har han kun opplevd dette en gang tidligere, og vi føler at vi både har lyst og er klar for enda et barn i familien.

Hvordan føler du selv du taklet spontanaborten? Jeg føler tiden har gått fort, og sett tilbake nå som det er litt på avstand, så føler jeg absolutt at jeg ikke kunne taklet det bedre enn jeg gjorde. Det var uten tvil vanskelig, og sårt. Men det slapp taket lettere enn jeg trodde, og mine forventninger til meg selv ble plutselig helt andre enn hva jeg normalt sett har til meg selv. Jeg syns det var godt og viktig at jeg delte det med dere, og jeg tror nok at det også gjorde det lettere for meg å få ut følelsene mine rundt tema på, og da lettere «bli ferdig» med alt av tanker og følelser rundt det hele.

Har du noen gang tenkt at du ikke skal ha flere? Ja, sånn sirka hver eneste gang barna krangler seg i mellom, eller huset står på hodet. Jeg er bare menneske jeg også, og selv om jeg elsker barna vi har, og det å være mamma, så er det ingen tvil og at jeg stadig føler på at vi har mer enn nok med det livet vi har i dag. Men når ting går på gli, og når vi opplever nye ting, eller ferier tradisjoner og ikke minst i hverdagen generelt, så er det rom for flere. Vi har det jo stort sett utrolig greit sammen, hvis ikke hadde jo tanken på enda et barn ikke vært et tema overhode. 

Hvordan vil du oppsummere 2019? Jeg er ikke helt sikker egentlig. Det er vel det beste året for meg psykisk på veldig mange år, og det betyr nok bare at det har vært et stabilt og fint år for oss. Så om jeg skal beskrive årets helhet med et ord så må det nok være: Stabilt. Det har selvsagt skjedd ting, og alt har ikke vært like greit, men likevel så har det vært et rolig og behagelig år alt i alt. 2019 har ikke vært så spesielt i seg selv for min del, men det har vært med å gjøre at jeg ser mer positivt på årene fremover, og ikke minst det året vi nå har gått inn i. 

0 kommentarer

Siste innlegg