MINE TANKER OM FLYTTINGEN AKKURAT NÅ!

Jeg kjenner jeg blir en smule gal av hele denne flytteprosessen. En ting er alt stresset som kommer med å selge hus, men en helt annen ting er det å skulle kjøpe noe nytt. Jeg hadde virkelig ikke så mange tanker hverken når jeg kjøpte huset i Stavanger, eller huset vårt her i Søgne. Men plutselig har jeg alt for mange tanker om hva vi trenger, og kanskje viktigst av alt beliggenhet. Jeg har nok gjort meg opp mer langsiktige tanker nå, enn noen gang tidligere. Jeg er glad for de erfaringene jeg har fått i forhold til hus i ung alder, og jeg føler på ingen måte at jeg har valgt feil tidligere. 

Det er likevel mye som jeg ikke tenkte over den gang, som er utrolig viktig for meg og oss som familie i dag. Plutselig er vi mye mer låst til en enkelt plass med tanke på skole, og Jan har også fått seg en «vanlig jobb» med en arbeidsplass siden sist vi kjøpte hus. Vi har også mange tanker i forhold til pris, og ønsker til muligheter i fremtiden. Dette er kanskje mitt vanskeligste huskjøp av alle. Nettopp fordi vi må ta hensyn til så utrolig mye, og for første gang så er det ikke bare huset eller plassen i seg selv som har noe å si. 

Jeg blir derfor gal av hele denne prosessen. Jeg vagger litt frem og tilbake. Det ene øyeblikket har jeg lyst til å kjøpe hva som helst, bare for å bli ferdig med det. Det neste øyeblikket har jeg ikke lyst til å kjøpe noe. Det er så galt at jeg noen dager kunne bodd i alt fra ny leilighet til et gammelt oppussingsprosjekt, til at jeg ikke ønsker å bo i Søgne i det hele tatt. Hadde jeg sluppet å tenke på noen andre enn meg selv de siste månedene, hadde jeg nok vært på vei bort her i fra for lenge siden. Det er egentlig litt trist. 

Jeg har trivdes i Søgne fra første stund, men jeg har aldri villet bort her i fra mer enn i denne dumme husjakt-prosessen. Det er utrolig slitsomt, og vi venter fortsatt på at et av husene skal bli solgt før vi kan gjøre noe som helst. Jeg skulle ønske jeg klarte å skru av, eller koble ut, men det er helt umulig. Jeg er utålmodig, og jeg klarer ikke å slutte og tenke på noe som er så viktig for fremtiden vår. Jeg trodde jeg ville like denne prosessen, men det gjør meg ingenting annet enn utslitt om dagen. 

Jeg vet at flere av dere tipser om at det kanskje ville vært lurt for oss å bygge noe eget. Problemet er bare at det ikke finnes noen tomter i nærheten av skole som vi ønsker å bygge på. Jeg kunne gjerne tenkt meg å bygge eget hus en dag, men da en plass som jeg vet vi blir værende lenge. Og akkurat nå føler jeg ikke vi har tid eller krefter til å gå i gang med en så stor prosess. Jeg skulle ønske at drømmehuset bare kom ut for salg i disse dager, sånn at jeg kunne fått fred, og heller nyte de siste månedene vi har igjen her.   

0 kommentarer

Siste innlegg