PENGEPRESS, SMARTE ØKONOMISKE VALG, OG ØNSKE OM Å BLI GJELDSFRI!

Det er en ting med denne flyttingen som jeg har valgt å ikke snakke så veldig mye om. Jeg har vært tydelig på en helt ny hverdag fra og med overtakelse av nytt hus, men har ikke helt fortalt dere detaljene rundt de største forandringene med hverdagen vi har i møte. Jeg har i flere år nå har store utgifter når det kommer til bolig. Jeg har tatt mange riktig valg, som har føltes litt håpløst i prosessen, men som endelig snart skal vise meg hva det hele faktisk var verdt når det sto på. 

Sannheten er nemlig at når økonomien er på topp, så former man også utgiftene der etter. Jeg har brukt mye av min inntekt de siste fem årene på å betale ned lån på bolig, og har aldri følt at jeg har mye penger. Nettopp fordi de har forsvunnet med en gang fra mine egne kontoer. Mye av det jeg gleder oss til med nytt hus, er nettopp det å slippe «pengepresset» jeg har hatt på mine skuldre i alle år. Jeg vil ha en normal lønn, med normale utgifter, og unne meg de tingene jeg tenker er smart, eller rett og slett noe jeg bare har lyst på. 

Selv om min lønn har vært høy så lenge jeg kan huske, så gir jeg meg selv en mulighet nå til å slutte, om jeg føler for det, eller om det skulle vise seg at helsen min plutselig ikke strekker til lengre. Jeg vil ta sunne økonomiske valg som kommer barna mine til gode den dagen de overtar det som er igjen etter meg. Vi skal dramatisk ned i utgifter dette halvåret, og jeg har begynt å tenke langsiktig. Planen er selvsagt ikke å slutte nå, men å rett og slett kunne kjenne litt på hva jeg har klart på alle disse årene. 

Vi har lenge også prøvd å planlegge tiden fremover, med tanke på et nytt barn, og derfor ser vi oss nødt til å finne en ny bil. Jeg har også her vært i tvil mellom fornuft og ønsker. For selv om jeg har råd til noe, vil det ikke alltid si at det er økonomisk smart for det om. Og mine ønsker er skyhøye, ettersom at jeg dessverre er vant med å kunne kjøpe nesten hva jeg ønsker. Det er ingen tvil om at jeg ønsker meg en familiebil som bikker over 1 000 000 kroner. Men sannheten er at jeg ville fått vondt i magen av å bruke så mye penger på en ny bil. 

Jeg har allerede brukt mye penger på drømmebilen min for to år siden, og de pengene ser jeg aldri igjen. Jeg får jo minimalt tilbake for bilen nå som den skal selges. Og det er vel nettopp det som har fått meg til å innse hvor dumt det er å kaste ut pengene på en fin bil, når jeg kan få alt jeg trenger i en bil til under 200 000 kr. Og jeg vet ikke hvor all denne fornuften plutselig kommer fra, men jeg ser endelig lys i tunnelen og ser at jeg har en mulighet om å klare å være totalt gjeldsfri med både hus og bil innen jeg er 25 år gammel. Og det vil aldri gjøre barna mine godt i fremtiden at jeg bruker penger på en kul bil nå. Det som betyr noe er at de er godt sikret i bilen de sitter i ikke hvor mange penger bilen koster.

0 kommentarer

Siste innlegg