SMILE, LE, KLEMME MIN EKS – UTROSKAP, HVORFOR? STAKKAR JAN!

Jeg vet ikke om jeg skal begynne å forsvare eller begynne med å fortelle hvor viktig et forhold er for barnas del. Jeg tror jeg begynner med sistnevnte. Det er ikke alltid like lett å holde tilbake følelser,frustrasjon, og til og med litt sinne av og til når det kommer til en eks. Jeg har et fire års forhold å se tilbake på, og som gikk over hele min ungdomstid. Jeg var kun 15 år og nybakt mamma når forholdet med min eks ble seriøst, og det avsluttet med et lite barn, oppe i mye drama og et mindre delikat brudd.
Jeg skal ikke lyve, det har ikke vært lett å prøve å være foreldre opp i så mye skuffelse, og følelser som er vanskelig å holde kontroll på gjennom et brudd. Det er selvsagt ikke rettferdig mot et barn, men vi har begge fått god tid, og fått hverandre på avstand over flere år. Jeg sier ikke at det er løsningen for alle, men for oss har det hjulpet, og vi har kommet sterkere ut av det begge to. Det siste året har samarbeidet mellom meg og min ex stadig blitt bedre og bedre, noe jeg virkelig ikke tok som en selvfølge for en tid tilbake.
Vi har en sønn sammen som begynner å bli større. Han ser, han forstår, og han påvirkes av stemningen oss i mellom. Jeg føler det er viktig å kunne finne på ting sammen. At vi kan le og gi en klem til hverandre foran både vår felles barn, og mine andre barn. Det er som regel kun positive ting som kan komme ut av et sånt type forhold til sin eks og barnefar. Jeg syns det er viktig, og ikke minst utrolig voksent av oss, å kunne ha et forhold. Kunne ha det fint på en lekeplass, rundt middagsbordet eller i offentligheten.
Så før jeg begynner å forsvare, så tror jeg allerede at dere forstår at min lykke sammen med min eks, kommer først og fremst av at det gjør barna mine godt. Så neste gang du ser meg sammen med min eks, smile og le, eller til og med klemme eller gå på kino sammen. Så vil jeg heller at fokuset blir vridd til hvor bra og voksent det faktisk er. Og ikke hvor synd det er på Jan. Eller spekulasjoner om at jeg kommer til å gå tilbake til min eks. Jeg nevner det nok en gang. Jan visste at han hadde både barnefedre og en eks å forholde seg til når vi gikk inn i dette forholdet vårt.
Jan er selvsagt klar over hvor jeg er til alle tider, og han unner meg og barna det forholdet vi har fått til min eks igjen. Han elsker barna, og ønsker dem ingenting annet enn hva jeg ønsker. At de skal vokse opp å tenke at vi hele tiden har gjort vårt beste som foreldre alle sammen. Jeg er så stolt over hvor langt jeg er kommet på nettopp dette. Jeg er ung, jeg har sterke følelser, og etter at man både er såret og skuffet så er det vanskelig å legge det til sides. Men når jeg først er kommet forbi mitt, og min eks forbi alt sitt, så klarte vi å finne ut av det. For en gutt som vi er så glade i.
0 kommentarer

Siste innlegg