SPØRSMÅL OG SVAR OM HUSSALGET!

Hva fikk dere for huset? Vi fikk ikke det vi hadde ønsket for huset, men vi fikk heller ikke mindre enn det vi fryktet. Noe som gjør at vi faktisk sitter igjen med å være veldig fornøyd med salget. Eller, veldig fornøyd, vi har jo tapt mye penger på salget, men likevel så er det kun penger vi brukte for å trives i huset selv, og jeg personlig synes derfor ikke man skal tenke at man har tapt penger på noen måte. Vi fikk 100 000 mindre enn hva vi ga for huset selv, men den summen er liten når vi snakker om penger langt over 6 millioner kroner. Salget gjør at vi går litt i pluss, og alt som ikke gjør at vi må ut med penger var jeg fornøyd med.

Hvor lenge blir dere boende i huset, før overtakelse? Vi blir faktisk boende i huset helt frem til 1.april! Først da er overtakelsen satt opp. Jeg regner med at vi flytter ut helgen før, sånn at vi får god til til å flytte ut alt og ikke minst vasket å gjort det helt perfekt for å levere det fra oss. Det kommer til å være spesielt å flytte ut etter nesten fire hele år, etter så mange fine og vonde minner fra huset. Det er den eneste plassen guttene kan huske at de har bodd, så overgangen til nytt hus blir stor for de minste. 

Du selger en del møbler og interiør, skal dere ha alt nytt når dere flytter i nytt hus? Vi skal selvsagt kvitte oss med mye, da mye av det morsomme med å flytte er å innrede et nytt hus og hjem rom for rom. Jeg elsker i alle fall det å lage nye rom både fellesrom og soverommene. Noe skal likevel være med videre, da jeg har enkelte ting i huset jeg har blitt glad i, og liker veldig godt. Kunst på veggene blir med videre, og mye av barnas møbler skal også med videre. Ellers blir spisestuen med inn i nytt hus, og noen småmøbler. 

Når er det nye huset deres ferdig bygget, og innflyttingsklart? Forhåpentligvis i god tid før sommeren. Jeg har et stort ønske om å være inne i huset innen 1.juni, men det kommer veldig ann på hvor kald vinteren blir, og hvor mye snø som legger seg på sørlandet denne vinteren. Jeg kjenner jeg gleder sånn til byggeprosessen er i gang, og det begynner å ta synlig form. Da skal jeg selvsagt begynne å dele masse bilder fra hele prosessen. Jeg gleder meg også veldig til å vise alle tankene og ideer jeg har sett for meg i det nye huset. 

Hvor skal dere bo fra flyttingen av huset deres, og til det nye står klart? Vi er så heldig å ha mye familie rundt oss her i Søgne, og flere plasser vi kan dra til i helgene og fridagene. Vi kommer derfor til å bli boende litt litt frem og tilbake hos Jan sine nærmeste her i Søgne i hverdagen, og være mye på hytta og hos min familie i Stavanger i helgene. Mulig også det blir en sydentur også i perioden mellom flytting. Så vi er utrolig heldige som har mange rundt oss som åpner dørene for en hel flokk! Det blir heldigvis ikke så mange uker det er snakk om. 

Hva synes du er vanskeligst eller mest krevende med hus-prosessen med (to hus salg, kjøp og bygging)dere er i? Den største utfordringen vil jeg nok gjerne si er det å skulle holde huset «selgeklart» til et hvert tidspunkt. Jeg har det veldig fint og ryddig rundt meg, men det er noe annet når alle skuffer og skap også skal skinne til en hver tid. Og en stor påkjenning å «alltid» føle at man rydder og vasker, som man faktisk da må gjøre med tre små, og en mann. Det har tatt utrolig mye tid, og jeg er så glad for at det nå er over. Neste salg blir lett sånn sett, da det ikke skal være noen som bor i huset mens det ligger ute for salg. Og husbyggingen er noe jeg har sett frem til, og faktisk kjenner at jeg gleder meg til! 

0 kommentarer

Siste innlegg