STERKE FØLELSER RUNDT DESEMBER

Tiden fremover er ganske spesiell for meg. Mye fordi det nærmer seg jul, men det er også veldig mye annet som desember har markert for meg de siste årene. Og i år er det veldig mange runde tall, som viser seg å bety mye mer for meg enn hva jeg kanskje hadde sett for meg, før det begynte å nærme seg. Det er nemlig mange store, eller runde tall som markeres. Den råeste dama jeg kjenner, blir 70 år, og det skal selvsagt feires! Og min første sønn, blir allerede 5 hele år neste uke. Men kanskje det som jeg føler mest på med akkurat dette året, er at det er akkurat 10 år siden jeg mistet min kjære, gode morfar. Jeg satte meg ned i går å skrev et innlegg som fikk tårene til å trille. Det er rart og vondt hvordan livet går videre uten noen. Og vondt å kjenne på hvor sårt man skulle ønske at de fikk ta del i det livet som har vært etter dem. 

For meg så er det kanskje når de runde tallene kommer, at jeg først setter meg skikkelig ned å tenker på ting jeg ikke tar opp med meg selv til vanlig. Og for meg, så har denne måneden fått meg til å tenke på hvor heldig jeg er som har de jeg har rundt meg tilstede nå, for en dag så er det plutselig ikke sånn mer. Det er så viktig å fortelle de man er glad i akkurat hvor mye de betyr. For en dag så er det plutselig for sent, og alt man skulle ønske man hadde sagt kan ikke sies lengre. Jeg har aldri tidligere tenkt at jeg faktisk kan miste flere i min familie, men det er ingen som lever evig, og først nå har jeg tenkt at de som er her i dag ikke alltid vil være her. 

Jeg har alltid hatt en ung familie, eller rettere sagt, unge besteforeldre og unge filletanter. Nå som jeg faktisk begynner å bli voksen selv, så er ikke de like unge lengre. Min kjære morfar gikk bort bare 62 år gammel, og det er flere som har passert den alderen for lengst. Nå vet jeg at det ikke er der vanligvis livet stopper, men plutselig nærmer flere seg den alderen, mine foreldre er bare 10 år unna. Jeg tror og håper ikke at noen går bort så tidlig, men man vet jo aldri. Noe kan skje i morgen, noe kan skje neste år. Noe kan skje om 10 år, og noe kan skje om 40 år. Jeg skal ikke gå rundt å være redd for å miste flere av de som står meg nærmest, men jeg er denne måneden blitt minnet på hvor viktig det er å fortelle alle man er glad i hvor viktige de er for deg. 

0 kommentarer

Siste innlegg