TRE TING SOM GJØR HVERDAGEN MIN LETTERE

Jeg tror ikke jeg er alene om å ha vanskeligheter med å få dagene til å gå opp. Jeg har mye som skal bli gjort, samtidig som jeg alltid føler at det ikke finnes nok timer i døgnet til å være sammen med barna på ettermiddagen. For å få min hverdag med tre barn, husarbeid og jobb til å gå opp i opp så har jeg selvsagt litt å forholde meg til for å gjøre hverdagene litt lettere for meg selv. 

Jeg må jo likevel si at det ikke akkurat er mye tid som kan spares, men det viktigste av alt må uten tvil være noe jeg er fryktelig flink til: Nemlig å planlegge det aller meste. En hel uke om gangen (minst) må planlegges etter punkt og prikke. Når skal jeg jobbe, og når skal jeg gjøre husarbeid? Når skal jeg handle, og når skal jeg bare ta meg tid til å slappe av på sofaen? Jeg vil absolutt tro at selv med en 8-16 jobb, så vil det ha mye å si om man bare har en fast dag, eller setter av en liten time hver dag til for eksempel husarbeid. 

Det neste som uten tvil er lurt, er det å alltid ligge et skritt foran. Pakke barnehagebagger og skolesekken klar kvelden før. Det samme med laging av matpakker, og kanskje også viktigst, legge frem klær (til alle!). Her er vi fem stykker som er utrolig trøtte på morgenen, og da er det fint om vi alle sammen kan møtes på badet, og rundt spisebordet uten for mange spørsmål. For spørsmål og uenigheter er vanskelig å håndtere fra begges sider her hjemme om man er trøtte. «Hva vil du ha på nisten i morgen?» «Hva vil du ha til frokost?» og «hvilket tøy tenker du å gå med i morgen?» er ofte spørsmål kvelden før som lønner seg godt!

Det siste er uten tvil å ha rutiner. Jeg har fremdeles små barn, men selv de små klarer å forholde seg utrolig godt til rutiner. Det er deilig for hele familien å vite morgenrutinene før vi skal ut dørene. Og også veldig viktig: rutinene når vi kommer hjem fra skole og barnehage. Jeg opplever ofte at barna er veldig slitne etter en lang dag, og trenger minst mulig store omveltninger og overraskelser når de kommer hjem. Når kvelden kommer, er det tid for å jobbe, slappe av, og gjøre klar for neste dag igjen, og slik går nå dagene her hjemme hos familien Rasmussen.

0 kommentarer

Siste innlegg