ULYKKE I ITALIA, DISSE LANDENE BESØKER VI +++

Hvilke land har dere besøkt på denne reisen? Vi har besøkt veldig mange land, og kanskje land jeg egentlig ikke har fått sett så mye av tidligere. Vi har nå på veien nedover vært gjennom Danmark, Tyskland, Sveits, Italia, Frankrike og Monaco! Vi har også besøket mange forskjellige byer, og jeg må virkelig si jeg aldri har vært på så mange plasser på så kort tid! Det har vært helt fantastisk å se verden på denne måten! På vei hjemover skal vi nok kanskje gjennom enda noen nye land på veien.
Har det vært noen land som overrasket deg? Jeg er veldig overrasket over Sveits. Jeg hadde ingen forventninger til plassen, annet enn at det var et land vi skulle gjennom på veien. Og jeg følte vel kanskje ikke vi skulle sitte igjen med noe fra Sveits, men det viste seg faktisk å være det flotteste landet å kjøre gjennom. Det var virkelig en plass som tok pusten fra oss. Det føltes helt magisk, og det ga seg liksom aldri.
Er det noen plass eller land som har skuffet deg? Ja, faktisk flere. Det var dønn kjedelig å kjøre gjennom Tyskland, selv om det viste seg senere å ikke gjøre noe. Å grunnen til at det ikke skulle ha så mye å bety, var jo veiene. De var jo kanskje de beste veiene på hele turen. Og det går vel over til hva jeg ble skuffet over med spesielt Italia. Veiene der var veldig svingete, med lite typiske motorveier. Jeg syns heller ikke det var så mye å se i Italia, når vi var kommet oss bort fra Comosjøen.
Noen land du skulle ønske du kunne tilbragt mer tid? Jeg føler vel aldri vi hadde blitt helt ferdig her i Frankrike nede med Cannes,Nice og Monaco. Så her føler jeg vel vi kunne blitt noen dager mer enn vi skal. Men jeg føler vel samtidig at det er ting jeg ville kommet tilbake og gjort uten barn en gang i fremtiden. Vi har nemlig gjort utrolig mye gøy med barna her i Frankrike likevel. Selv om det er min og barnas første gang i Frankrike så kan jeg vel etter denne turen si med sikkerhet at vi kommer til å feriere her flere ganger.
Har bilferie vært enklere eller vanskeligere enn hva du hadde trodd? Uten tvil mye enklere enn hva jeg så for meg. Heldigvis så har jeg en egenskap til å kunne se det verste i alle situasjoner, og tar som regel utgangspunkt i det. Og da kan det bare bli bedre, og noen ganger kan det til å med vise seg å gjøre hele ferien bedre. Jeg legger ikke forventningene mine så høyt. Og mens jeg skriver dette så tar jeg meg selv i å tenke at det er noe som ikke kommer så tydelig frem her på bloggen. Jeg er veldig tålmodig, og det tror jeg er en nøkkel i alle typer ferie med barn.
Noe som har gått inn på deg eller skremt deg på denne turen? Ja, vi har faktisk vært vitne til flere bilulykker på veien nedover. Vi har ikke vært involvert i noe, heldigvis. Men det har vært flere situasjoner der vi kunne ha vært veldig uheldig, og måtte «flytte oss» for å ikke bli påkjørt. Det er utrolig skummelt og ekkelt å tenke på. Det er en drøm å kjøre på Norske veier, der alle faktisk har de samme strenge reglene å forholde seg til. Nedover Europa føler jeg vel det er flere land som ikke kan kjøre fint, enn land som kan det. Vi kjørte også fordi en mopedulykke i Italia, der jeg måtte be barna om å se en annen vei, fordi jeg ikke ønsket at de skulle se denne skadde mannen som lå på bakken. Vi blir proppet med meldinger på denne turen om at vi må kjøre forsiktig. Og det skal jeg love dere at vi gjør. Men vi kan ikke love at alle andre gjør det, og det er vel nettopp det som er skummelt!
0 kommentarer

Siste innlegg