VI HAR VÆRT PÅ VÅR FØRSTE VISNING!!

Nå har vi lett i snart en måneds tid for å finne det perfekte huset for oss. Jeg har ikke lengre troen på at vi kommer til å finne et hus som dekker alle behov, men da er det viktig å kunne se de at husene vi ser på i alle fall dekker de fleste og viktigste behovene våre med et huskjøp. Vi har derfor vært på vår aller første visning i denne prosessen. Mer for å få et inntrykk enn at vi faktisk kunne tenke oss det huset. Vi gikk fordi det var et hus som var aktuelt, men på visning, og ved å måle skoleveien så var det plutselig ikke et hus vi ville ha på «kanskje» listen vår.
Det er rart men når det kommer til dette huskjøpet så føler jeg med så utrolig mye mer kresen enn tidligere. Kanskje nettopp fordi vi har sett og opplevd både gode og dårlige ting med nye og eldre hus, og både i tett nabolag og i en blindvei. Eller det rett og slett kommer av at livet vårt ser annerledes ut, og at jeg denne ganger ser etter et hus som også kunne passet oss om vi bestemte oss for å gjøre familien vår enda litt større. Det er mye som stopper på tre soverom, når det kommer til eneboliger.
Men tre soverom er jo allerede for lite. Jeg tenker at når vi først kjøper et nytt hus, så skal vi få til at alle skal ha eget rom, og veien fra 4 soverom til 5 soverom er heldigvis kortere enn fra 3 til 4 i ett hus. Jeg tenker også mye på den tiden der barna ønsker å ha venner på besøk, og flere overnattinger, og at det i huset vi velger å kjøpe faktisk bør være en ekstra stue eller rom som de kan benytte seg av alle sammen. Det tror jeg nesten er et must. Både Jan og meg er oppvokst med dette selv, og har hatt mange fine dager og kvelder med venner der.
Jeg tror nok det er noe helt annet når man er vant til å bo i en leilighet i Oslo, og jeg føler meg bortskjemt hver gang jeg drar opp «enebolig» og egne must. Når jeg vet at det er for det meste kun utenfor storbyen man har store hus med store tomter og uteplasser. Jeg er derfor takknemlig både for hva jeg selv er vokst opp med, og ikke minst hva jeg selv har muligheten til å gi videre til mine egen barn. Og derfor er det så viktig for meg å bruke de mulighetene jeg nå har for å dekke behovene jeg synes er så viktig for dem!
0 kommentarer

Siste innlegg